Nieuws

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen kunnen de openingstijden van Museum Het Schip en Museum De Dageraad afwijken. Bekijk hieronder wat er dit jaar anders is.

5-7 juni Tuinstadconferentie 1924-2024 Amsterdam & Hilversum

In 1924 werd er een belangrijke conferentie door de internationale tuinstadbeweging georganiseerd in Amsterdam. De thema's uit de conferentie van 1924 over sociale woningbouw, wonen in het groen en een sterke gemeenschapszin zijn nog steeds actueel. Tijdens de World Garden Cities conferentie 5-7 juni 2024 blikken we terug op de eerste editie in 1924 en kijken we vooruit naar 2124.

Museum Het Schip en Het Arbeiderspaleis organiseren mini-Bevrijdingsfestival

Op Bevrijdingsdag slaan Museum Het Schip en de overburen van Het Arbeiderspaleis de handen ineen voor een heus mini-Bevrijdingsfestival! Het belooft een feestelijke dag te worden vol activiteiten voor jong en oud.

Vrijdag 2 februari Museum De Dageraad gesloten

Museum De Dageraad is wegens omstandigheden aanstaande vrijdag 2 februari gesloten. 

Museum Het Schip en Museum De Dageraad vanaf 1 januari 2024 PIN only

Per 1 januari 2024 kunt u in Museum Het Schip en Museum De Dageraad alléén met uw pinpas of creditcard betalen. 

Streefbedrag gehaald: Museum Het Schip komt op het witte doek!

Hoera, het is gelukt: jonge makers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kunnen hun een neo noir-afstudeerfilm, met daarin een glansrol voor het postkantoor van Het Schip, realiseren. Bedankt voor de hulp!

Ellen Wilbrink per 1 januari 2023 nieuwe directeur van Museum Het Schip

De Raad van Toezicht van Museum Het Schip heeft per 1 januari 2023 Ellen Wilbrink (1967) benoemd tot directeur, tevens lid van de Raad van Bestuur, van Museum Het Schip.

Museum Het Schip met workshops op het Ambacht in Beeld Festival

In het weekend van 24 en 25 september steekt Museum Het Schip tijdelijk het IJ over om deel te nemen aan het Ambacht in Beeld Festival in de NDSM-loods. Kom je ook?

Kom naar Het Schip tijdens de Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen, dit jaar gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 september, openen duizenden monumenten hun deuren voor bezoekers.

Museum Het Schip op longlist VriendenLoterij Museumprijs 2022

Amsterdamse School Museum Het Schip is één van de acht Nederlandse musea die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2022! De jury van de Museumprijs reist de komende weken het land door om uit deze acht genomineerden tot een shortlist van drie musea te komen.

Het Schip wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs Best of 15 Years

Het Schip heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs Best of 15 Years gewonnen! Het Spaarndammerhart, gelegen naast Het Schip, won de reguliere Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2022.

D66 Valentijnsprijs voor De Dageraad

In aanloop naar de dag van de liefde werd Amsterdamse School Museum De Dageraad verrast met een wel heel bijzonder cadeautje!

Museum Het Schip wint RAAK Stimuleringsprijs 2021

Museum Het Schip in Amsterdam wint € 30.000 om tentoonstellingen, workshops en rondleidingen multizintuiglijk aan te bieden aan mensen met een visuele beperking. Dit plan kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en ontvangt daarom de eerste prijs van de RAAK Stimuleringsprijs 2021.

Alice Roegholt te gast bij Pakhuis de Zwijger

Op vrijdag 5 maart was directeur Alice Roegholt te gast bij de wekelijkse talkshow Nieuw Amsterdam van Pakhuis de Zwijger, om te praten over het gloednieuwe Spaarndammerhart. De uitzending is terug te zien via de site van Pakhuis de Zwijger