Kom naar Het Schip tijdens de Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen, dit jaar gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 september, openen duizenden monumenten hun deuren voor bezoekers. Uiteraard kun je ook dit jaar weer terecht bij Amsterdamse School Museum Het Schip, waar je een kijkje neemt in het bijzondere postkantoor of buiten op zoek gaat naar de mooiste architectonische details.

Een bijzonder postkantoor

Het postkantoor van Michel de Klerk, onderdeel van Het Schip, is het enige postkantoor uit de jaren '20 in Nederland dat nog in originele staat te bekijken is, en is een toonbeeld van - zeker voor die tijd - vernieuwende vormgeving en bijzondere details. Tijdens de Open Monumentendagen staan gidsen van Amsterdamse School Museum Het Schip klaar om je dit bijzondere stukje geschiedenis, normaal alleen te bekijken tijdens een rondleiding, te laten aanschouwen. 

Lees meer over het postkantoor

Workshop ‘Teken het mooiste detail’

Als je naar Het Schip kijkt, wat valt je dan als eerste op? Zijn het de bijzondere metselverbanden, het opvallende gebruik van dakpannen of de kleine versieringen aan de gevels? Kinderen kunnen dit jaar in de buitenlucht aan de slag met hun tekentalenten.

Bekijk meer activiteiten in de agenda

Let op: voor toegang tot het volledige museum dient een entreeticket te worden gekocht.