Streefbedrag gehaald: Museum Het Schip komt op het witte doek!

Milton Broen (regisseur) en Christian Holtland (producent) van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben mooie plannen: als afstudeerproject maken zij De Bode, een neo-noir film met daarin een glansrol voor Het Schip. In april wordt het arbeiderspaleis omgetoverd tot een heuse filmset van de korte film. Dankzij alle gulle donaties kunnen Broen en Holtland nu een hoogwaardige productie neerzetten die de tijdsgeest en de wereld waarin de film zich afspeelt realistisch weergeeft. 

Het verhaal

Amsterdam, 1962. Een zonderlinge postbezorger, Hendrik Frederik, promoveert tot postbode. De eenzaamheid en tergende thuissituatie duwen zijn orgaan der gedachten een duistere richting op. Hij vergrijpt zich aan post die hij voor handen krijgt. Vervolgens bekruipt hem het gevoel dat hij zelf wordt beloerd. Hij belandt in een surrealistische paranoia waarin niets is dat het lijkt...

Ode aan de Amsterdamse School

"De film speelt zich af in een Amsterdamse volkswijk [de Spaarndammerbuurt, red.] in 1962. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze stedelijke omgeving binnen de film een uniek karakter heeft, brengen we een ode aan de getalenteerde architecten van de Amsterdamse School-stroming. Om deze reden zijn wij een samenwerking aangegaan met Museum Het Schip in Amsterdam. De film speelt zich hier hoofdzakelijk af," aldus de makers. "In deze surrealistische neo-noir film brengen we een ode aan het klassieke film noir-tijdperk van Hollywood. Maar dan in eigen land. Zo worden bijvoorbeeld de ruwe straten van New York verruild voor de prachtige wijken die Amsterdam kenmerkt."

Dank voor de steun!

Meer lezen over de jonge makers, hun afstudeerproject en Museum Het Schip op het witte doek? Via de onderstaande lees je meer over het project.