D66 Valentijnsprijs voor De Dageraad


In aanloop naar de dag van de liefde werd Amsterdamse School Museum De Dageraad verrast met een wel heel bijzonder cadeautje. 

Op zondag 13 februari ontvingen we de D66 Valentijnsprijs! Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie en/of groep vrijwilligers die zich inzet voor Amsterdam Zuid. Uiteraard zijn we ontzettend trots en blij dat dit pareltje in de Pijp, gerund door een sterke ploeg gepassioneerde vrijwilligers, deze fijne waardering heeft gekregen.

"De wijze waarop Museum De Dageraad zich inzet voor het behoud van de Amsterdamse School is bewonderenswaardig”, aldus Erik Schmit (lid van de stadsdeelcommissie namens D66). “Bijzonder is dat Museum De Dageraad dit niet alleen doet samen met de buurt, maar ook hier internationale erkenning voor krijgt. Met deze prijs willen we onze waardering laten blijken voor de vele vrijwilligers die Museum De Dageraad mogelijk maken en een steuntje geven in de rug geven, nu de culturele sector zo hard getroffen is door de corona-crisis."

Amsterdamse School Museum De Dageraad vormt het startpunt voor vele prachtige wandel- en fietstochten door het beroemde Plan Zuid, en toont tevens een vaste en een tijdelijke tentoonstelling rondom de kunstenaars en architecten van de Amsterdamse School. Meer weten? Bekijk hier alle mogelijkheden!