Thuis doen

Nu het museum tijdelijk gesloten is, zijn er gelukkig nog heel veel leuke dingen die je vanuit je eigen huis kunt zien, doen en beleven.

Batikken klein
Thuisworkshop Batikken

Ga thuis aan de slag met deze eeuwenoude techniek waarbij je met was een mooi patroon op textiel aanbrengt. Hoofd educatie João Vitalis helpt je op weg!

 

privérondleiding klein
Museum Het Schip - Thuismuseum #73

Welkom bij Museum Het Schip. Een museum dat je alleen al om de prachtige buitenkant gezien wil hebben. In het museum leer je alles over de bouwstijl de Amsterdamse School (die je in tegenstelling tot wat de naam doet denken niet alleen in Amsterdam vindt). De architecten van de Amsterdamse School braken met alle tradities en ontwierpen niet meer de smalle, grijze woningen die destijds veel gebouwd werden, maar heuse arbeiderspaleizen.

 

Tentoonstelling 'Bruno Taut: De fantasie voorbij'

 

privérondleiding klein
Interactieve privérondleiding | Bruno Taut: de fantasie voorbij

De tentoonstelling 'Bruno Taut: de fantasie voorbij' is nu op bijzondere wijze te bezoeken. Boek een exclusieve privérondleiding via Whatsapp, Facetime of Skype met een van onze gidsen en stel één op één al uw vragen.

 

Taut Alpine Architektur klein

Online lezing | De Curator Vertelt

Haak aan bij één van onze lezingen over de Duitse Bruno Taut en de tentoonstelling Bruno Taut: De fantasie voorbij. Elke donderdag van 14.15 -15.00 uur via Zoom (programma voor online videoconferentie).  


privérondleiding klein
Online symposium Kleur, drager van bouwvormen

In samenwerking met stichting KleurenVisie en Keim Nederland organiseerde Museum Het Schip op 29 oktober jl. een symposium over de rol van kleur in de huidige architectuur en stedenbouw. Dit symposium is nu gratis online terug te zien. 


privérondleiding klein
Online symposium Taut, utopie en stedenbouw

Op 19 oktober vond in Museum Het Schip in klein gezelschap het symposium Taut, utopie en stedenbouw plaats. Sinds 19 november kunt u een registratie van het symposium (circa 60 minuten) online terugkijken.

  

Videoworkshop | Wonen in kleur

In deze workshop leer je hoe Bruno Taut over kleuren nadacht en knutsel je zelf een kleurige kamer of een kleurig huis. João legt je uit hoe je dit kunt doen.

 

Amsterdam Unlocked | Spel van glazen blokken

Bruno Taut was een utopist in hart en nieren. Hij wilde de dingen mooi maken en kon over ellende heen kijken. Daarom is ‘Het Spel van glazen blokken’ zo toepasselijk voor deze tijd, vindt Museum Het Schip.

 

YouTube | RatatouilleTV

Deel 1: De inspiratiebronnen van Bruno Taut.

 

YouTube | RatatouilleTV

Deel 2: Bruno Taut als bouwer.

 

YouTube | RatatouilleTV

Deel 3: Bruno Taut als inspiratiebron.

 

Teaser video interview Kengo Kuma klein
Trailer | Interview met Kengo Kuma over Bruno Taut

Het hele interview met Kengo Kuma is in de tentoonstelling 'Bruno Taut: De fantasie voorbij' te zien.

 

EenGoedemorgenMet klein
Podcast | Een goedemorgen met... Alice Roegholt

De radio-uitzending ´Een goedemorgen met... Alice Roegholt' met onder andere aandacht aan de tentoonstelling.

 

BrunotautNL klein
Webshop | Catalogus 'Bruno Taut: De fantasie voorbij'

In het kader van de gloednieuwe tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij heeft Museum Het Schip een prachtige catalogus gepubliceerd.

 

absolutvision WYd PkCa1BY unsplash 150x100
In de pers | Expositie 'Bruno Taut'  ...

Hier vindt u een overzicht van persartikelen/vermeldingen over de tentoonstelling over Bruno Taut.

  

75 jaar bevrijding

 

YouTube | Amsterdam Unlocked : Struikelstenen

De tiende aflevering van Amsterdam Unlocked presenteert het verhaal over de 'struikelstenen'. De struikelsteen van Sali Koppelman is ingebracht door Ton Heijdra van het Museum De Dageraad.

 

Podcast | 'Dageraad en Ondergang'

De podcast “Dageraad en Ondergang” verhaalt over de bouw van Plan Zuid, de rol van de Diamantbewerkersbond en de komst van Joodse bewoners. Onlangs werd op initiatief van een medewerker van Museum Het Schip als herinnering aan zijn omgekomen familieleden een Stolperstein geplaatst om de geschiedenis van de Joden in Amsterdam Zuid levend te houden.

 

 

Onze webshop met boeken, souvenirs en andere mooie dingen
is 24/7 geopend.

webshop