Thuismuseum

Museum Het Schip heeft een uitgebreid online aanbod. Ook nu de deuren van ons museum weer open zijn, blijft er online genoeg te zien, doen en beleven.

 

Betaald aanbod

De curator vertelt: Fré Cohen
In het kader van de tentoonstelling Fré Cohen: vorm en idealen van de Amsterdamse School wordt eens in de twee weken een lezing gegeven over het werk en leven van deze bijzondere kunstenares. 

 

Zoom workshop Tekenen met houtskool
In het begin van de vorige eeuw maakten kunstenaars vaak gebruik van houtskool. In deze workshop gaan we hier mee oefenen. 

 

Lezing | Fré Cohen, vorm en idealen van de Amsterdamse School
In deze uitgebreide lezing geeft curator Ton Heijdra een kijkje in het fascinerende werk en leven van grafisch vormgeefster Fré Cohen (1903-1943).

 


Welwyn Garden City memorial garden viewed from the north in May 2017.
Lezing | De Tuinstadgedachte
De tuinstadgedachte is actueler dan ooit; discussies over duurzaamheid, coöperatief wonen en groen in de stad zijn aan de orde van de dag. Deze lezing gaat in op de ontwikkeling van de tuinstadgedachte en de bouw van tuindorpen en tuinsteden.

 

Lezing | De Tuinstadgedachte in Kemerovo
Het gedachtegoed van de Amsterdamse School bleef niet beperkt tot Nederland. In Kemerovo, Siberië, werd vlak na de revolutie een bijzondere arbeiderswijk gebouwd.

 

HetSchip MarcelWesthoff MWFF3695
Pubquiz Amsterdamse School
Test je kennis over de Amsterdamse School tijdens onze gezellige pubquiz!

 

Gratis aanbod 

privérondleiding klein
Museum Het Schip - Thuismuseum #73
Welkom bij Museum Het Schip. Een museum dat je alleen al om de prachtige buitenkant gezien wil hebben. In het museum leer je alles over de bouwstijl de Amsterdamse School. 

  

EenGoedemorgenMet klein
Podcast | Een goedemorgen met... Alice Roegholt
De radio-uitzending ´Een goedemorgen met... Alice Roegholt' met onder andere aandacht aan de tentoonstelling.

 

Videoworkshop | Wonen in kleur
In deze workshop leer je hoe Bruno Taut over kleuren nadacht en knutsel je zelf een kleurige kamer of een kleurig huis. João legt je uit hoe je dit kunt doen.

  

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.