Eigen publicaties

Boek: Fré Cohen, vorm en idealen van de Amsterdamse School

Fré Cohen (1903-1943) was één van de meest vooraanstaande vormgevers van de Amsterdamse School. Dit boek geeft een overzicht van haar leven en werk en toont Fré Cohen in al haar verschillende gedaantes.

Boek: De verbeelding van Plan Zuid

'De verbeelding van Plan Zuid' is een uitgebreid fiets- en wandelboek dat je in zes verschillende routes langs de beeldhouwkunst van dit bijzondere stadsdeel voert. 

Boekcover "Bruno Taut : De fantasie voorbij"

Boek: Bruno Taut: De fantasie voorbij

In het kader van de gloednieuwe tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij heeft Museum Het Schip een prachtige catalogus gepubliceerd.

Boek cover Het Schip

Boek: Arbeiderspaleis Het Schip

Het Schip in Amsterdam markeert een internationaal hoogtepunt in de kunst, architectuur en sociale huisvesting. Het complex is ontworpen door Michel de Klerk, in de expressieve Amsterdamse School-stijl. 

Boek: De Dageraad

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van De Dageraad is door Museum Het Schip het boek ‘De Dageraad’ gepubliceerd.

Voorkaft Gaudi en de Amsterdamse School, ©Museum Het Schip

Boek: Gaudí en de Amsterdamse School

Ter verdieping van de expositie Gaudí en de Amsterdamse School heeft Museum Het Schip een boek uitgegeven. Hierin staan verschillende artikelen over Gaudí en de Amsterdamse School. Het boek plaatst zowel Gaudí als de Amsterdamse school in een breder kader.

Een kunstwerk van baksteen, ©Museum Het Schip

Boek: Een kunstwerk van baksteen

In het kader van de grootschalige restauratie van Het Schip heeft het museum het boek Een kunstwerk van baksteen gepubliceerd. Verkrijgbaar in het Nederlands en in het Engels.