Samenwerkingen en partners

Museum Het Schip is trots op de samenwerkingen met andere musea en instellingen!

Binnenland

Ambacht in Beeld
Ambacht in Beeld Festival
Tijdens dit jaarlijkse festival worden De Hallen in Amsterdam gedurende één weekend in september omgetoverd in een openbare werkplaats. Museum Het Schip verzorgt hier workshops voor kinderen.


 

made in the pijp
Ambachten MADE IN DE PIJP
Ruim dertig ambachtelijke bedrijven in de Amsterdamse Pijp hebben zich in 2006 verenigd in De Vereniging Ambachtelijke Bedrijven De Pijp oftewel MADE IN DE PIJP. Museum De Dageraad faciliteert o.a. tentoonstellingsruimte voor hun producten en organiseert lezingen en wandelingen omtrent het ambacht vroeger en nu.

 

Logo ARCAM
ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam
Hét centrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in Amsterdam. Museum Het Schip werkt op regelmatige basis samen met Arcam.

 

bankgiroloterijlogoliggend 200 
BankGiro Loterij VIP-KAART
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Museum Het Schip is acceptant van de BankGiro Loterij VIP-KAART. 

 

 

logo Crafts council
Crafts Council Nederland
Sinds 2013 het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Tijdens de door Crafts Council georganiseerde Maakdagen biedt het Schip ambachtelijke workshops voor kinderen.

 

Dora 1000x687
Dora Schoon
Dora is een betrouwbare partner voor het museum in veilig en verantwoord schoonmaken.
 
 

 

Van Eesteren
Van Eesteren Museum
Laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Museum Het Schip werkt op regelmatige basis samen met het Van Eesteren Museum.

 

EFL
European Federation for Living
EFL is een Europees netwerk dat werkt in het belang van haar leden, met het doel duurzame huisvesting te realiseren door middel van samenwerking, betere toegang tot onderzoek en innovatie. Zij zijn een belangrijke partner voor de tentoonstelling 'Bruno Taut, de fantasie voorbij').

 

 logo amrathamsterdam big
Grand Hotel Amrâth Amsterdam
In het voormalig nieuwe hoofdkantoor van de N.V. Het Scheepvaarthuis heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn deuren geopend voor gasten. Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens onze rondleidingarrangementen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen zijn in handen van Museum Het Schip.

 

Logo Het Ketelhuis LangUit WesterGasRGB150
Het Ketelhuis
Sinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis – stevig verankerd op de Westergasfabriek – hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Zowel ‘’kleine’’ artistieke als de meer commerciële speelfilms, documentaires en korte films krijgen bij Het Ketelhuis een podium. Bovendien worden er arthouse-titels van Europese komaf en een brede waaier aan jeugdfilms getoont. Museum Het Schip laat in samenwerking met Het Ketelhuis bijzondere films zien.

 

kroplogo27
Hildo Krop Museum
Het Hildo Krop Museum beheert de Hildo Krop collectie voor de gemeente Steenwijkerland. Ook hebben zij zich tot taak gesteld ieder jaar een facet van Krops veelzijdigheid uit te vergroten en daarover zo mogelijk een publicatie uit te brengen.

 

HMC
Hout en Meubilerings College Amsterdam
Het HMC leidt studenten op tot creatieve vakmensen voor wie nu en in de toekomst plek is op de arbeidsmarkt. Museum Het Schip biedt hen educatieve rondleidingen met de focus op ambachten binnen de Amsterdamse School.

 

logo iconichousesorg 80
Iconic Houses
Internationaal netwerk dat architectonisch significante huizen en kunstenaarsverblijven uit de 20ste eeuw met elkaar verbindt. In samenwerking met Iconic Houses organiseert Museum Het Schip op regelmatige basis lezingen en symposia.

 

logo iconichousesorg 80
KaperGerlings Instituut
Instituut voor kennis, groei en ontwikkeling. Museum Het Schip en De Dageraad faciliteren lezingenreeksen van het KaperGerlings Instituut gerelateerd aan architectuur.

 

Lloyd Hotel logo200x65
Lloyd Hotel
Lloyd Hotel is een eigenzinnig hotel. Het iconische gebouw aan het IJ heeft zoals volkswoningbouwcomplex Het Schip een rijk historisch verleden. We werken samen bij verschillende projecten.
 

 

PB logo blauw

Stichting Polderblik
Stichting Polderblik, opgericht op 2 mei 2016, beheert en ontsluit het archief van de peetvaders en – moeders van Almere. In het kader van de grote expositie 'De Fantasie Voorbij´ over Bruno Taut organiseert Museum Het Schip bustochten in Almere, die onder leiding van een deskundige gids van de Almeerse Stichting Polderblik staan.

 

 

logo regenboogbuurt transparant
Stichting Regenboogbuurt
De Stichting Regenboogbuurt in Almere vormt een belangrijke partner voor de tentoonstelling over Bruno Taut. Er wordt een speciaal activiteitenprogramma opgezet waarbij de connectie tussen Almere en Amsterdam wordt benadrukt.

 

SalonCraftLogo1
SALON/CRAFT
SALON/CRAFT is een samenwerking tussen Amsterdam Zuid, Stichting SALON/ en Vereniging Ambachten Made in De Pijp die startte in 2016. SALON/CRAFT toont en betrekt publiek bij het werk van ambachtslieden, vormgevers, kunstenaars en ondernemers in de naaste omgeving van de Amsterdamse Pijp. Dit met het doel de urgentie en schoonheid  van het ambacht op de kaart te zetten.


Logo Rembrandt nieuw

Vereniging Rembrandt
De Vereniging Rembrandt zet zich met ruim 15.500 bevlogen leden in voor de bescherming en versterking van onze openbare kunstcollecties. In 2012 kocht Het Schip met steun van Vereniging Rembrandt een prachtig slaapkamer ameubelement van Piet Kramer aan.
https://www.verenigingrembrandt.nl/nl/musea/museum-het-schipLogo Vrije Academie
Vrije Academie 
De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Museum Het Schip en De Dageraad faciliteren lezingenreeksen van de Vrije Academie gerelateerd aan architectuur.

 

 


Buitenland

Logo Aurea Cultura i Art
Aurea Cultura i Art
Een in Spanje gevestigde organisatie met jarenlange ervaring in de kunstwereld. Hun corebusiness bestaat uit het organiseren van tentoonstellingen: in 2018 realiseerden zij in samenwerking met Museum Het Schip de succesvolle tentoonstelling 'Gaudí en de Amsterdamse School'.

 

BA Logo oA
Brenne Architekten
Brenne Architekten ondersteunt Museum Het Schip bij de realisatie van de tentoonstelling over Bruno Taut. Door middel van bruiklenen, maar eveneens door het delen van kennis. Siedlung Schillerpark en Gartenstadt Falkenberg van Bruno Taut horen bij hun projekten.

 

GI Logo horizontal green sRGB
Goethe Institut
Het Goethe-Institut is de wereldwijd actieve culturele instelling van de Duitse Bondsrepubliek. Zij bevorderen de kennis van de Duitse taal in het buitenland en de internationale culturele samenwerking. Zij zijn een belangrijke partner voor de tentoonstelling 'Bruno Taut, de fantasie voorbij' ( 6 maart 2020 t/m 17 januari 2021).

 

 

 

Melnikov House

Melnikov House 
Konstantin Melnikov heeft dit huis tussen 1927 en 1929 als een "experimenteel cilindervormig huis" gebouwd - gebaseerd op bakstein bouw. Via Iconic Houses is er een hechte band en ruimte voor samenwerking.

 

 

Obakusyuu Syorinzan Darumaji

Shōrinzan Daruma-ji Temple

Tijdens zijn verbijlf in Japan was Bruno Taut ook bij deze temple en vandaag is er een kamer met Bruno Taut memorabilia.