Detail interieur Scheepvaarthuis, ©Marcel Westhoff

Zondagsarrangement Scheepvaarthuis

Startlocatie: Grand Hotel Amrâth, Prins Hendrikkade 108

Let op: vanwege de aangescherpte corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk om onderstaand arrangement te bieden. Wij informeren u zodra er een alternatief programma beschikbaar is. 

In het voormalig nieuwe hoofdkantoor van de N.V. Het Scheepvaarthuis heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn deuren geopend voor gasten.

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische Amsterdamse School-bouwstijl. Tot in het kleinste detail, uitgevoerd in de duurste materialen, werd door bekende architecten, beeldhouwers en glas-in-loodkunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een 'gesamtkunstwerk', waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens onze rondleidingarrangementen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen zijn in handen van Museum Het Schip.

De rondleiding wordt iedere zondag georganiseerd in de vorm van een arrangement. Dit arrangement bestaat uit ontvangst met koffie of thee en een rondleiding, die wordt afgesloten met een plateau Amrâth (een mix van koude en warme snacks, exclusief drankjes). Aanvang 14.00 uur.

Heeft u speciale dieetwensen? Geef deze tijdig aan ons door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden wij hier rekening mee.

Deze rondleiding is ook te boeken voor groepen, waarvoor we in samenwerking met Grand Hotel Amrâth verschillende arrangementen bieden. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon: 020-68 68 595.

Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem contact met ons op! 

logo amrathamsterdam big