Detail interieur Scheepvaarthuis, ©Marcel Westhoff

Zondagsarrangement Scheepvaarthuis

Startlocatie: Grand Hotel Amrâth, Prins Hendrikkade 108

In het voormalig nieuwe hoofdkantoor van de N.V. "Het Scheepvaarthuis" heeft anno 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam haar deuren geopend voor gasten.

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesamtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.
Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

De rondleiding wordt iedere zondag georganiseerd in de vorm van een arrangement.
U wordt ontvangen met koffie of thee, waarna u onder begeleiding van een deskundige gids het gebouw en het interieur bekijkt. Na anderhalf uur kunt u aanschuiven voor een geheel verzorgde High Tea, een kleine lunch of een warme lunch. Alle arrangementen zijn exclusief drankjes.

Heeft u speciale dieetwensen? Geef deze tijdig aan ons door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden wij hier rekening mee. De High Tea kan helaas niet lactose- en/of glutenvrij aangeboden worden.

Deze rondleiding is tevens te boeken voor groepen, waarvoor we in samenwerking met Grand Hotel Amrâth verschillende arrangementen bieden. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon: 020-68 68 595.

 • Datum
  Tickets
  Beschikbaarheid
 • zondag 27 januari 2019 11:00
  Nog 18 tickets beschikbaar
 • zondag 03 februari 2019 11:00
  Nog 1 tickets beschikbaar
 • zondag 10 februari 2019 11:00
  Nog 10 tickets beschikbaar
 • zondag 17 februari 2019 11:00
  Nog 16 tickets beschikbaar
 • zondag 24 februari 2019 11:00
  Nog 15 tickets beschikbaar