Hildo Krop 2020 Jubileumjaar

In 2020 is het vijftig jaar geleden dat kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) in het harnas is gestorven. Met het themajaar Hildo Krop 2020 staat een groot aantal culturele organisaties stil bij de betekenis van Krop als kunstenaar en idealist.

Bekijk:

  • het filmpje over Hildo Krop uit de vaste tentoonstelling van Museum Het Schip
  • het filmpje over de Air Cells van Amsterdam Unlocked
  • het artikel in Het Parool over het Hildo Krop jubileumjaar
  • het artikel in de tijdschrift Terebinth over ‘De eeuwige vrouw’ op het graf van Hildo Krop
  • het artikel in Het Parool over de tentoonstelling in het ARCAM

Bestel hier nu vast een ticket voor de zomer en het najaar:

Begonnen als banketbakker in Steenwijk, begeeft Krop zich in 1906 op het pad van de kunst. Na opleidingen en stages krijgt zijn carrière in 1913 een vliegende start dankzij een prestigieuze opdracht voor Het Scheepvaarthuis aan de Amsterdamse Prins Hendrikkade. Vanaf 1916 heeft hij veertig jaar lang een parttime betrekking bij de gemeente Amsterdam en verschijnen er zoveel beeldhouwwerken van zijn hand in het straatbeeld, dat het hem in 1956 de eretitel stadsbeeldhouwer oplevert. Naast zijn werk voor de gemeente, voert Krop ook in eigen atelier opdrachten en vrij werk uit. Hierdoor vergroot zijn zichtbaarheid zowel binnen als buiten zijn stad.


Hildo Krop 2020 (link naar overzicht)

Naast ARCAM nemen ook Art Zuid, Grand Hotel Amrâth Amsterdam, Hildo Krop Museum, Museum Het Schip en Stedelijk Museum Amsterdam deel aan de viering met programmering.