Hildo Krop 2020 Jubileumjaar

In 2020 is het vijftig jaar geleden dat kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) in het harnas is gestorven. Met het themajaar Hildo Krop 2020 staat een groot aantal culturele organisaties stil bij de betekenis van Krop als kunstenaar en idealist.

Vanwege de landelijke maatregelen omtrent het Coronavirus is Museum Het Schip helaas tijdelijk gesloten. Toch proberen wij op alle mogelijke manieren u te bereiken zodat we iets kunnen laten zien van het 'Hildo Krop 2020 jubileumjaar'.

Bekijk:

  • het filmpje over Hildo Krop uit de vaste tentoonstelling van Museum Het Schip
  • het artikel (pdf) over die Amsterdamse School in Elegance 2-2020
  • het artikel in Het Parool over het Hildo Krop jubileumsjaar

Bestel hier nu vast een ticket voor de zomer en het najaar:

Begonnen als banketbakker in Steenwijk, begeeft Krop zich in 1906 op het pad van de kunst. Na opleidingen en stages krijgt zijn carrière in 1913 een vliegende start dankzij een prestigieuze opdracht voor Het Scheepvaarthuis aan de Amsterdamse Prins Hendrikkade. Vanaf 1916 heeft hij veertig jaar lang een parttime betrekking bij de gemeente Amsterdam en verschijnen er zoveel beeldhouwwerken van zijn hand in het straatbeeld, dat het hem in 1956 de eretitel stadsbeeldhouwer oplevert. Naast zijn werk voor de gemeente, voert Krop ook in eigen atelier opdrachten en vrij werk uit. Hierdoor vergroot zijn zichtbaarheid zowel binnen als buiten zijn stad.

Er zijn meer betrokken organisaties die in het kader van het vieringsjaar Hildo Krop 2020 speciale arrangementen aanbieden. Kijk op ARTZUID voor meer informatie.