Boottocht, ©Museum Het Schip

Naar De Dageraad

Startlocatie: Polonceaukade 1

Deze boottocht geeft veel inzicht in de ideëenwereld van de Amsterdamse stadsuitbreiding en verschillende architecten en sierkunstenaars. Zo zien we bruggen met charmante brughuisjes van Piet Kramer, prachtig gedecoreerd met  beeldhouwwerk van Hildo Krop. De eerste woningwetwoningen van Rochdale komen voorbij, evenals gebouwen van de architecten Marnette, Van Epen, Wijdeveld, en ook van 's lands eerste vrouwlijke architecte Margareth Kropholler-Staal. En natuurlijk ook de Berlagebrug, vernoemd naar de beroemde architect die de structuur van Plan Zuid ontwierp.

Vertrek vanaf de opstapplaats Polonceaukade 1 (bij de steiger van het Westerpark, tegenover de Bakkerswinkel). Na een tocht van 2 uur stapt u aan wal op de Josef Israëlskade, vanwaar u met de gids langs het prachtige Dageraadcomplex wandelt en het nieuwe bezoekerscentrum van de Amsterdamse School bezoekt.

Er staan momenteel geen boottochten gepland. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data.

Deze boottocht is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595.