Boottocht, ©Museum Het Schip

Boottocht | Naar De Dageraad

Startlocatie: Polonceaukade 1

Deze boottocht geeft veel inzicht in de ideëenwereld van de Amsterdamse stadsuitbreiding en verschillende architecten en sierkunstenaars. Zo zien we bruggen met charmante brughuisjes van Piet Kramer, prachtig gedecoreerd met beeldhouwwerk van Hildo Krop. De eerste woningwetwoningen van Rochdale komen voorbij, evenals gebouwen van de architecten Marnette, Van Epen, Wijdeveld, en ook van 's lands eerste vrouwelijke architecte Margaret Kropholler-Staal. En natuurlijk ook de Berlagebrug, vernoemd naar de beroemde architect die de structuur van Plan Zuid ontwierp.

Vertrek vanaf de opstapplaats Polonceaukade 1 (bij de steiger van het Westerpark, tegenover de Bakkerswinkel). Na een tocht van 2 uur stapt u aan wal op de Josef Israëlskade, vanwaar u met de gids langs het prachtige Dageraadcomplex wandelt en het Museum De Dageraad van de Amsterdamse School bezoekt.

Momenteel staan er wegens corona helaas geen boottochten gepland. 

Deze boottocht is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595.