Programmering De Tuinstadgedachte

Dit zal uitmonden in een grote tentoonstelling en een internationaal congres in 2024, maar ook in de oprichting van een groot netwerk van tuinsteden met onder andere bewoners, gemeentes, architecten, bezoekerscentra en historische, erfgoed- en andere verenigingen.

Voor kenners en geïnteresseerden bieden we een activiteitenprogramma. We beginnen met wandel- en fietsexcursies door Amsterdam en steden als Hilversum, Almere, Delft en Hengelo. Bekijk de huidige programmering hieronder:

Welwyn Garden City memorial garden viewed from the north in May 2017.
Lezing | De Tuinstadgedachte
De tuinstadgedachte is actueler dan ooit; discussies over duurzaamheid, coöperatief wonen en groen in de stad zijn aan de orde van de dag. Deze lezing gaat in op de ontwikkeling van de tuinstadgedachte en de bouw van tuindorpen en tuinsteden.

 

Lezing | De Tuinstadgedachte in Kemerovo
Het gedachtegoed van de Amsterdamse School bleef niet beperkt tot Nederland. In Kemerovo, Siberië, werd vlak na de revolutie een bijzondere arbeiderswijk gebouwd.


Fietstocht | Arbeidersparadijs Amsterdam Noord
Tijdens deze tuindorpentocht dompelen we ons helemaal onder in de geschiedenis van het arbeidersparadijs Amsterdam-Noord.

 

Fietstocht | De Tuinstad idealen van Dudok in Hilversum
Ontdek met een deskundige gids de bijzondere geschiedenis van de grootste tuinstad van Nederland.

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.