Maand van de verbinding bij Museum Het Schip

De Amsterdamse School heeft sociale gelijkheid vanzelfsprekend in het DNA. Tijdens de Maand van de verbinding, die plaatsvindt van 29 september tot en met 30 oktober, organiseert Amsterdamse School Museum Het Schip daarom onder meer een workshopreeks in samenwerking met West Verbindt (gemeente Amsterdam) en Hebron, een buurtorganisatie die zich inzet voor eenzamen en buurtbewoners.

Workshop Oosterse schimmen in West

Tijdens de workshop Oosterse schimmen in West worden buurtbewoners meegenomen op een wandeling door de buurt en leren ze elkaar kennen onder het genot van een kop koffie. Tijdens de wandeling krijgen ze te zien hoe Indonesische architectuur en ambachten de Amsterdamse School hebben beïnvloed en welke elementen daarvan terug te vinden zijn in de buurt. Daarna dompelen ze zich onder in de wereld van het schimmenspel wayang en gaan ze zelf aan de slag met ambachten door hun eigen wayangpop te maken. De workshop wordt afgesloten met een voorstelling waarin de zelfgemaakte wayangpoppen tot leven komen. De workshop is daarmee gelijk een voorproefje van de tentoonstelling De gloed van het Oosten: Indonesië en de Amsterdamse School, die vanaf 1 december dit jaar te zien is in het museum.


Een toegankelijk museum voor iedereen

Amsterdamse School Museum Het Schip en zusterlocatie De Dageraad streven voortdurend naar een optimale toegankelijkheid voor iedereen. Samen met de doelgroepen en de medewerkers van het museum wordt daarom gewerkt aan optimalisering van bestaande mogelijkheden en het ontwikkelen van toekomstige projecten. In samenwerking met de gemeente Amsterdam (West Verbindt) en maatschappelijke organisaties als Cordaan, Hebron, Buurtcentrum de Horizon en Combiwel wordt een aanbod gecreëerd dat mensen verbindt met elkaar en met hun omgeving en hen het gevoel geeft ertoe te doen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.