Toegankelijkheid Museum

EEN TOEGANKELIJK MUSEUM VOOR IEDEREEN

De Amsterdamse School is een belangrijke stroming op het gebied van kunst, architectuur en volkshuisvesting. Deze expressionistische kunst- en architectuurstijl die onverbrekelijk verbonden is met de ontwikkeling van de sociale woningbouw, heeft sociale gelijkheid vanzelfsprekend in het DNA.

Daarom streeft Amsterdamse School Museum Het Schip – waaronder ook Museum De Dageraad valt – voortdurend naar optimale toegankelijkheid voor iedereen. Een beperking hoeft geen belemmering te zijn.

Coronamaatregelen

Bakfiets vol tegels
De regelgeving in coronatijd maakt dat soms ingewikkeld. Het Museum richt zich vooral op welke mogelijkheden er wél zijn. Door de maatregelen kan in specifieke tijden het museum soms niet bezocht worden, of slechts bezocht worden door de QR code te tonen in het Museum. Wanneer het niet mogelijk is het museum te bezoeken, trekken de medewerkers naar de buurtcentra of zorgcentra waar de bezoekersgroepen wel bij elkaar mogen komen. 


Bewustwording van de mogelijkheden van bezoekers met fysieke of zintuiglijke beperkingen. 

Aan de medewerkers word gevraagd in welke doelgroepen zij een specifieke interesse hebben. Zo kunnen we gericht vervolgtraining en verdieping aanbieden aan het personeel. Samen met de doelgroepen werken we aan optimalisering van bestaande mogelijkheden en het ontwikkelen van toekomstige mogelijkheden. De doelgroepen kunnen ons immers het best adviseren over wat zíj nodig hebben voor een bezoek om het als interessant en volwaardig te kunnen ervaren. Daarnaast laten we ons adviseren door organisaties die specifieke kennis hebben op het gebied van deze bezoekersgroepen.


Voorzieningen voor bezoekers met een beperking

 

Ook bijdragen?

Museum Het Schip leert steeds beter wat er werkt. Het doorlopend in gesprek zijn met doelgroepen en experts, geeft niet alleen veel voldoening maar erkent ook de maatschappelijke waarden van musea in de samenleving en de verbindende en educatieve taak die musea kunnen uitvoeren om bij te dragen aan een plezierige en tolerante samenleving.

Heeft ú een idee dat u graag wilt delen of wilt u (financieel) bijdragen aan het de toegankelijkheid van het museum? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners

Visio
Kubes
Bartimeus
Oogfonds
De zonnebloem
Buurthulp West
Stichting Mantelzorg en Dementie West