Wonen in verbeelde idealen

Wonen in verbeelde idealen

€ 15.00
(Incl. 9% btw)

De Haarlemse architect Han van Loghem was in zijn vroege jaren nauw betrokken bij de Amsterdamse School. Gedreven door idealen trok hij in 1926 naar Kemerovo in Rusland, waar hij een hele woonwijk ontwikkelde rond de kolenmijn die onder leiding van de Nederlander Sebald Rutgers werd opgebouwd. Van Loghem ontwierp woningen en voorzieningen, zoals een school met watertoren, een gemeenschappelijk groentetuin en winkels voor de mijnwerkers.

Museum Het Schip in Amsterdam, Museum Krasnya Gorka in Kemerovo en het MUAR in Moskou hebben een expositie georganiseerd over de Amsterdamse School en de relatie met het door Nederland erkende erfgoed van Van Loghem in Kemerovo. In deze catalogus is de expositie opgenomen en voorzien van achtergrondinformatie over de Amsterdamse School in relatie tot andere architectuurstromingen. De tekst is zowel in het Nederlands als Russisch.

De catalogus laat met veel kleurrijke illustraties zien hoe rijk en gedifferentieerd deze kunststroming is en waarom het Nederlandse erfgoed in Kemerovo zo tot de verbeelding spreekt.

Afmetingen (L x B x H) 21 x 29.7 x 0.6 Centimeter
Gewicht 585 Gram

Download en bekijk de voorwaarden voor de webshop