Vrijwilligersvacature publieksmedewerker Museum Het Schip

Voor Amsterdamse School Museum Het Schip, zijn wij op zoek naar publieksbegeleiders die hun enthousiasme over het unieke karakter van de Amsterdamse School uitdragen en delen met de bezoekers die de vaste en tijdelijke tentoonstelling in Museum Het Schip komen bezoeken.

Amsterdamse School Museum Het Schip aan de Oostzaanstraat 45 in Amsterdam West, werd ontworpen Michel de Klerk, de belangrijkste architect van de Amsterdamse School. Het museum ontleend de naam aan woningbouwcomplex Het Schip, waarin het museum is gevestigd. Bezoekers die een kaartje kopen voor Museum Het Schip, bezoeken het museum én bezoeken daarbij via een vaste route onder leiding van een gids ook het postkantoor en de museumwoning in het woningbouwcomplex.

De Amsterdamse School is overal in Nederland en daarbuiten te vinden. De publieksmedewerkers op zaal attenderen de bezoekers dan ook op het bestaan van Amsterdamse School Museum De Dageraad in Amsterdam Zuid, en alle rondleidingen, thema wandelingen, boottochten, bustochten en fietstochten die door heel Amsterdam en daarbuiten worden georganiseerd. Alle activiteiten geven uitleg over de expressionistische kunst, architectuur envolkshuisvesting van de Amsterdamse School.

Taakomschrijving
De publieksbegeleiders werken zelfstandig en zijn verantwoordelijk voor het bieden van een prettige ervaring aan de bezoekers. Zij ontvangen de gasten bij de vaste en tijdelijke tentoonstelling in Museum Het Schip, controleren of de gasten een kaartje hebben en geven (desgewenst) informatie over wat er op de etage te zien is. De publieksmedewerker geeft uitleg aan de bezoekers bij onderdelen die interactief zijn. Hij / zij heeft voldoende kennis over de vaste en tijdelijke tentoonstellingen en kan vragen beantwoorden. De medewerker kan omgaan met de mindervaliden en deze begeleiden.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig:
Kennis en interesse in de Amsterdamse School en de sociaalhistorische achtergrond van de jaren twintig is een must. Verder ben je enthousiast, zeer servicegericht en heb je een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. Je bent zelfstandig, verantwoordelijk en representatief. Je beschikt over voldoende praktische vaardigheden.

Wat voor scholing krijg je aangeboden:
- Informatie over de architectuur van de Amsterdamse School, de geschiedenis van de sociale woningbouw, de vaste, huidige en toekomstige tentoonstellingen, en het excursiepakket.
- Begeleiding in het “eigen” maken van de publiekbegeleiderstaken;
- BHV-trainingen

Wat krijg je er voor terug:
Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een overleg-bijeenkomst met collega-vrijwilligers en voor vrijwilligersbijeenkomsten in Museum Het Schip. Gratis deelname aan excursies die georganiseerd worden door Museum Het Schip. Onkostenvergoeding van € 40,00 per maand. Werken in een bruisende, dynamische werkomgeving met veel jonge mensen. Contact met bezoekers van over de hele wereld.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk:
Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers is het mogelijk belangstellenden en liefhebbers vanuit de hele wereld te informeren over de architectuur van de Amsterdamse School en de geschiedenis van deze unieke sociale woningbouw levend te houden.

Werktijden:
In overleg, maandelijks wordt er een rooster gemaakt, en word je ingepland voor minimaal drie diensten per maand, waarbij minstens één weekenddienst. Een dienst is 3,5 uur (van 11.00 tot 14.30 of van 13.30 tot 17.00 uur).

Hoe kom je in aanmerking:
Mail je sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur je CV mee.

Museum Het Schip
De Dageraad
Platform Wendingen