Vacature zaalwacht Museum Het Schip

Taakomschrijving:

Wij zijn op zoek naar publieksmedewerkers die de gasten verder kunnen helpen. Er zijn in de tentoonstelling diverse interactieve onderdelen die geactiveerd worden door tokens. De publieksmedewerker geeft deze met een uitleg aan de bezoekers om deze na afloop weer in nemen. Verder is het wenselijk dat de publieksmedewerker enige algemene vragen over de tentoonstelling kan beantwoorden en indien noodzakelijk mindervaliden kan begeleiden.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig:

Een gastvrij, oplettend en representatief iemand met goede sociale vaardigheden die zelfstandig kan werken, affiniteit heeft met kunst, architectuur, geschiedenis en bereid is om zich in te lezen in de Amsterdamse School in het bijzonder. Een goede kennis van Nederlands en Engels (gezien de vele buitenlandse bezoekers) is noodzakelijk.

Wat voor scholing krijg je aangeboden:

Begeleiding in het eigen maken van de vrijwilligerstaken. Informatie over de architectuur van de Amsterdamse School, de geschiedenis van de sociale woningbouw, de vaste, huidige en toekomstige tentoonstellingen en het excursiepakket. Scholing in ontruiming en beveiliging.

Wat krijg je er voor terug:

Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een overleg-bijeenkomst met collega-vrijwilligers en voor vrijwilligersbijeenkomsten in Museum Het Schip. Gratis deelname aan excursies die georganiseerd worden door Museum Het Schip. Onkostenvergoeding van € 40,00 per maand. Werken in een bruisende, dynamische werkomgeving met veel jonge mensen. Contact met bezoekers van over de hele wereld.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk:

Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers is het mogelijk belangstellenden en liefhebbers vanuit de hele wereld te informeren over de architectuur van de Amsterdamse School en de geschiedenis van deze unieke sociale woningbouw levend te houden.

Werktijden:

In overleg, maandelijks wordt er een rooster gemaakt, en word je ingepland voor minimaal drie diensten per maand, waarbij minstens één weekenddienst. Een dienst is 3,5 uur (van 11.00 tot 14.30 of van 13.30 tot 17.00 uur).

Hoe kom je in aanmerking:

Mail je sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur je CV mee.