Entreetickets

Entree
Museum het Schip
inclusief rondleiding Boek nu
Gevel Museum het Schip
Entree
Museum De Dageraad
inclusief rondleiding Boek nu
Gevel De Dageraad

Wandeltocht Schatten van de Volkshuisvesting

Van 18 mei 2024 15:15 tot 18 mei 2024 16:45

Zet een stap terug in de tijd en verwonder u over de sociale geschiedenis van de volkshuisvesting. Tijdens deze wandeltocht van 1,5 uur loopt u onder begeleiding van een gids door de beroemde volkswijk de Spaarndammerbuurt. Deze wijk is een voorbeeld van de stadsuitbreidingen aan het begin van de twintigste eeuw.

In de Spaarndammerbuurt werden woningcomplexen gebouwd door verschillende groepen, die allen op hun eigen manier fatsoenlijke huizen voor arbeiders wilden bouwen. Tijdens deze wandeltocht leert u over de verschillende idealen van de gemeente, de woningbouwverenigingen en de architecten. U ziet bouwkunst van de Amsterdamse School van architect Michel de Klerk, de hofbouw aan het Zaanhof van Walenkamp en de gemeentelijke woningbouw van De Bazel aan het Zaandammerplein. Tijdens de wandeling kunt u ook de bijzondere interieurs - het Postkantoor en de Museumwoning - van het Schip bewonderen.

Laat u inspireren door de verhalen van het verleden en ontdek hoe ze nog steeds relevant zijn in onze huidige samenleving.

Lees meer