Entreetickets

Entree
Museum het Schip
inclusief rondleiding Boek nu
Gevel Museum het Schip
Entree
Museum De Dageraad
inclusief rondleiding Boek nu
Gevel De Dageraad

100 jaar Horiguchi: lezing Professor Hiroyasu Fujioka (gratis)

Van 28 september 2023 15:00 tot 28 september 2023 15:45
Geplaatst door Max Schulze
Activiteit: Lezingen, Horiguchi
Labels: Horiguchi
Gezien: 377

Op 28 september, 100 jaar na het bezoek dat Horiguchi bracht aan Nederland (en Het Schip in het bijzonder), geeft professor en Horiguchi-expert Hiroyasu Fujioka een verdiepende lezing. 

Fujioka is emeritus professor in de architectuurgeschiedenis en een groot kenner van Horiguchi. Er verschenen regelmatig publicaties van zijn hand over de Japanse architect. Ook zet de professor zich in voor het behoud van de archieven en nalatenschap van Horiguchi. Aan de hand van verschillende bronnen reconstrueerde hij Horiguchi's reis naar Nederland. 

Let op: de voertaal van deze lezing is Engels. Toegang is gratis (reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verplicht).


Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Nieuwe Instituut.

Over de tentoonstelling

 Tentoonstelling Horiguchi

1923: Horiguchi ontmoet de Amsterdamse School 
15 september t/m 22 oktober 2023

100 jaar geleden – op 29 september 1923 - bezocht de net afgestudeerde Japanse architect Sutemi Horiguchi het juist opgeleverde sociale woningbouwcomplex Het Schip. Zijn bijzondere bezoek wordt 100 jaar na dato gevierd met een tentoonstelling. Met aandacht voor zijn enthousiasme over de Amsterdamse School als architectuur- en kunststroming, die hij vooral ook in de bouw voor de arbeiderswoningen terug zag. Daarnaast toont de tentoonstelling hoe de inspiratie in zijn eigen architectuur terecht kwam.