Veelgestelde vragen

Museum Het Schip is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op Koningsdag (27 april), Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op Tweede Kerstdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag is Museum Het Schip wel geopend.


Museum De Dageraad is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op Nieuwjaar (1 januari),Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Tweede Pinksterdag en Eerste Kerstdag (25 december).


Museum Het Schip is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift. Museum De Dageraad is deels rolstoeltoegankelijk. Voor mensen met een visuele of auditieve beperking of dementie zijn speciale programma's ontwikkeld.


Museum Het Schip en Museum De Dageraad accepteren verschillende kortingskaarten, waaronder de Museumkaart, ICOM, Vriendenloterij VIP-kaart, Rembrandtkaart en Stadspas.


De Amsterdamse School is geen school waar je lessen volgt en ook lang niet alleen in Amsterdam te vinden. Maar wat is het dan wel? In het artikel hieronder leggen we het uitgebreid uit.


Het Schip is in de volksmond zo gaan heten omdat de vorm van het gebouw doet denken aan een schip.