Boekcover "Bruno Taut : De fantasie voorbij"

Boek: Bruno Taut: De fantasie voorbij

In het kader van de gloednieuwe tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij heeft Museum Het Schip een prachtige catalogus gepubliceerd.

In het kader van de gloednieuwe tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij heeft Museum Het Schip een prachtige catalogus gepubliceerd. Zes specialisten beschouwen het werk van deze bijzondere architect.

De Duitse architect Bruno Taut ontwierp kleurrijke arbeiderswijken en utopische paviljoens, fantasievolle staalconstructies en groene tuinsteden. Zijn kleurrijke, filosofische en pragmatische ontwerpen inspireren tot op de dag van vandaag. Bruno Taut was een eigenzinnig architect, die in de woelige jaren na de Eerste Wereldoorlog naam maakte als avant-gardist, volkshuisvester en utopist. Deze publicatie geeft inzicht in het leven van Bruno Taut. Voor het eerst wordt ingegaan op zijn bijzondere connectie met Nederland. Bruno Taut had grote bewondering voor de architecten van de Amsterdamse School en de Rotterdamse Opbouw en omgekeerd heeft hij ook Nederlandse architecten beïnvloed.

Wereldwijd leeft Bruno Taut nog steeds voort. Zo zien we zijn kleurrijke bouwwerken terugkomen in de Regenboogbuurt in Almere en worden zijn utopische en filosofische ideeën op een heel andere wijze verbeeld bij de ontwerpen van de Japanse architect Kengo Kuma. De veelzijdigheid van Tauts ontwerpen geven een beeld van hoe hij zijn utopische idealen omzette in de praktische wereld van de volkshuisvesting: de fantasie voorbij.

Het boek is een mooi aandenken aan de tentoonstelling en zal zeker een 'collectors item' worden.

Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel en online in onze webshop.

Titel: ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij.’

Auteurs: Alice Roegholt, Jürgen Stoye, Laura Lubbers, Nadia Abdelkaui, Nikki Manger en Ton Heijdra

Eindredactie: Izanna Mulder

Verkoopprijs: € 24,50

ISBN: 978-90-829211-2-0

Verschenen: 05-03-2020

Druk: 1e druk

Productvorm: Zachte kaft

Taal: Nederlands

Uitgever: Museum Het Schip

Aantal pagina's: 164