Jeruzalemkerk, interieur, foto: Wendingen

Wandeling | Mercatorpleinbuurt

Startlocatie: Café Zurich, Mercatorplein 2b

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij de woningen ontworpen. Het is een Amsterdamse School-buurt, met veel beeldende kunst en glas in lood. Er staan ook scholen van Publieke Werken met uitzonderlijke golvende strakke vormen. En een van de bijzonderste bruggen van Amsterdam: de Vierwindstrekenburg.

In deze rondleiding ziet u de prachtige gebouwen en de door het Parool uitgeroepen mooiste straat van Amsterdam, de Vespuccistraat. U komt meer te weten over de geschiedenis van de buurt. Na de annexatie van 1921 is deze ontwikkeld door de projectontwikkelaar Heere van der Schaar, onder toezicht van een door de gemeente ingestelde schoonheidscommissie.

Deze rondwandeling is inclusief een uitgebreid bezoek aan de Jeruzalemkerk waarbij uitleg wordt gegeven over de inrichting en de symbolische Amsterdamse School-ramen. Ook bekijken we kort een voormalige school van Publieke Werken.

De tocht begint bij het Mercatorplein en eindigt bij de nieuwe culturele hotspot Midwest. De tocht duurt ca 2,5 uur.

 • Datum
  Tickets
  Beschikbaarheid
 • zaterdag 06 juni 2020 12:30
  Nog 12 tickets beschikbaar
 • zaterdag 27 juni 2020 12:30
  Nog 13 tickets beschikbaar

Deze wandeling is ook te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595.
Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem contact met ons op!