Jeruzalemkerk, interieur, foto: Wendingen

Wandeltocht | Mercatorpleinbuurt

Startlocatie: Café Zurich, Mercatorplein 2b

De Mercatorpleinbuurt is een van de mooiste buurten van Amsterdam. Hier hebben beroemde architecten als Berlage, Wijdeveld, Rutgers, Staal, Kruijswijk en Van der Meij de woningen ontworpen. Het is een echte Amsterdamse School-buurt, met veel beeldende kunst en schitterend glas in lood. Er staan ook scholen van Publieke Werken met uitzonderlijke golvende vormen. En een van de bijzonderste bruggen van Amsterdam: de Vierwindstrekenburg.

In deze rondleiding zie je vele prachtige gebouwen en de door het Parool uitgeroepen mooiste straat van Amsterdam, de Vespuccistraat. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de buurt. Na de annexatie van 1921 is deze ontwikkeld door de projectontwikkelaar Heere van der Schaar, onder toezicht van een door de gemeente ingestelde schoonheidscommissie.

Deze rondwandeling is inclusief een uitgebreid bezoek aan de Jeruzalemkerk waarbij uitleg wordt gegeven over de inrichting en de symbolische Amsterdamse School-ramen. Ook bekijken we kort een voormalige school van Publieke Werken.

De tocht begint bij het Mercatorplein en eindigt bij de nieuwe culturele hotspot Midwest. De tocht duurt ca 2,5 uur.

Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem dan contact met ons op.

Groepsarrangement of privéreservering?

Deze activiteit is ook apart te boeken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-68 68 595.  

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.