Rondwandelingen Regenboogbuurt Almere

Wandeling | Regenboogbuurt Almere

Startlocatie: Wijkkantoor Almere Buiten Midden

Ontdek de invloed van Bruno Taut in de Regenboogbuurt!

Stichting  Regenboogbuurt, bestaande uit bewoners van de Regenboogbuurt, verzorgt wandelingen door hun eigen wijk. Een rondwandeling is bijzonder omdat het ontwerp van de Regenboogbuurt geïnspireerd is op het werk van de architect Bruno Taut.  

De Regenboogbuurt is een zeer afwisselende wijk die door verschillende beroemde architecten is ontworpen, onder wie Liesbeth van der Pol, Sjoerd Soeters, Aldo van Eyck en Jeroen Geurst. In navolging van de Berlijnse Siedlungen van Bruno Taut zijn er op enkele uitzonderingen na geen kappen op de woningen gepaatst. Als gemeenschappelijk element dient het kleurenplan dat tot aan de inrichting van de openbare ruimte en de kleuren van beplanting is doorgevoerd. De wijk is midden jaren negentig onder de bezielende leiding van landschapsarchitect Hans Laumanns en met de inbreng van kleurenadviseur Floor van Dusseldorp gebouwd. De wijk bestaat uit zo’n 2000 woningen en is grotendeels gebaseerd op de kleurenschakeringen van Bruno Taut. Hierdoor kan de Regenboogbuurt zich met recht de kleurrijkste buurt van Nederland noemen.

De wandeling door de Regenboogbuurt wordt verzorgd door een lokale gids. 

De data zijn:
2020:  20 dec
2021: 17 jan – 21 feb – 21 mrt – 18 apr – 16 mei – 20 juni – 18 juli – 15 aug – 19 sept – 17 okt – 21 nov – 19 dec

Hoe laat? Van 13.30 tot ca. 15.30 uur

Prijs: Deelname per persoon € 7,50 (miv 2021 € 9,50)

Waar? Vertrekpunt is wijkkantoor Almere Buiten Midden, Regenboogweg 45 (aan het schoolplein, tegenover Basisschool Het Spectrum | Google Maps)

Aanmelden: U kunt zich voor een wandeling opgeven op de website van de Stichting Regenboogbuurt

De rondleidingen gaan in principe altijd door (tip: neem een paraplu mee).  

logo regenboogbuurt transparant