Online symposium Taut, utopie en stedenbouw

Op 19 oktober vond in Museum Het Schip in klein gezelschap het symposium Taut, utopie en stedenbouw plaats. Vanaf 19 november kunt u een registratie van het symposium (circa 60 minuten) online terugkijken.

Eén van de interessante aspecten van het werk van Bruno Taut is zijn utopische vrijmoedigheid, zoals zijn Stadtkrone en Alpinenarchitektur. In de tentoonstelling Bruno Taut: de fantasie voorbij is te zien dat dit samengaat met zijn zeer praktische stedenbouw in de Berlijnse Siedlungen. Het symposium Taut, utopie en stedenbouw behandelt de vraag hoe in onze tijd utopisch denken nog een rol speel bij geplande stedelijke ontwikkeling. Is er een taboe op utopie, of is het utopische denken nu minder fysiek dan we uit de literatuur kennen? Hoe nuttig zijn utopieën (nog) bij stadsontwerp of hoe schadelijk?

Met bijdragen van:

Laura Lubbers
Van dromen naar daden: de utopische ideeën van Bruno Taut en zijn tijdgenoten
Floris Alkemade
De toekomst van Nederland
Anna Vos
Ontwerp en utopie in Haven-Stad 
Arjan Klok
Utopie, onvoorstelbaar en onbereikbaar of nu al in uitvoering?

De online registratie van het symposium is vanaf 19 november te downloaden via deze pagina. Heeft u interesse voor dit symposium? Geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Vermeld bij uw opgave: ik wil graag de link voor het symposium Utopie ontvangen. U krijgt de link tijdig toegezonden.