De kerstvakantie komt eraan! Van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023 kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops of ontdek Amsterdamse School-parels in de buurt tijdens een van de excursies in de buitenlucht. Kom je ook?
Workshops, wandelingen en meer
Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een winterse wandeling. Er is altijd iets te doen!
Uitgelichte activiteiten
Film | Kruisbestuiving van Frans Leidelmeijer & Bie Muusze
Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School vertoont Museum Het Schip een aantal keer de documentaire 'Kruisbestuiving' van kunstexpert Frans Leidelmeijer (bekend van o.a. Tussen Kunst en Kitsch) en filmmaker Bie Muusze.
Workshops voor jong en oud
Dompel je onder in de wereld van Amsterdamse School-kunstenaars en leer druktechnieken, ga aan de slag met Indonesische ambachten als batik en wajang of metsel erop los.
De curator vertelt | Indonesië en de Amsterdamse School
In het kader van de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School wordt eens in de twee weken een lezing gegeven over hoe de Indonesische architectuur en ambachten de Amsterdamse School hebben beïnvloed.
Wandeling | Michel de Klerk
Deze wandeling leidt je langs de fantasievolle gevels van drie woonblokken van Michel de Klerk in de Spaarndammerbuurt.
Nieuwe tentoonstelling: Indonesië en de Amsterdamse School
Vanaf 1 december is de nieuwe tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School geopend. In deze tentoonstelling toont Amsterdamse School Museum Het Schip hoe kunstenaars, vormgevers en architecten van de Amsterdamse School door de koloniale band met Indonesië zijn gevormd. Hoe verwerkten zij Indonesische vormen, ideeën en technieken in hun werk? Welk aandeel hadden Indonesiërs daar zelf in? En hoe keken én kijken zij naar deze invloeden?