Kerstvakantie bij Museum Het Schip: de leukste activiteiten

De kerstvakantie komt eraan! Van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Steek de handen uit de mouwen tijdens een van de ambachtelijke Amsterdamse School-workshops of ontdek Amsterdamse School-parels in de buurt tijdens een van de excursies in de buitenlucht. Kom je ook?


Workshops, wandelingen en meer

Er een dagje op uit in Amsterdam met je kind, je buurvrouw of je vrienden? Bij Amsterdamse School Museum Het Schip vind je tal van activiteiten, zowel in het museum als in de buitenruimte. Maak je bijvoorbeeld de schone kunsten van het linosnijden eigen, leer meer over het iconische Plan Zuid van Berlage of sluit je aan bij een winterse wandeling. Er is altijd iets te doen!

Uitgelichte activiteiten

 

 Workshops voor jong en oud

Dompel je onder in de wereld van Amsterdamse School-kunstenaars en leer druktechnieken, stap in de schoenen van Michel de Klerk terwijl je als portrettekenaar aan de slag gaat of maak je eigen Amsterdamse School-tegel.

 

 De curator vertelt: Michel de Klerk

De curator vertelt | Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School

In het kader van de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School wordt eens in de twee weken een lezing gegeven over hoe deze bijzondere architect, zijn levensloop, zijn fantasievolle gebouwen en zijn kunstenaarschap in bredere zin.

 

 Lezing van krot naar kasteel volkshuisvesting

 Wandeling | Michel de Klerk

Deze wandeling leidt je langs de fantasievolle gevels van drie woonblokken van Michel de Klerk in de Spaarndammerbuurt.

 


 

Nieuwe tentoonstelling: Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School

 

Van 17 november 2023 tot 1 september 2024 presenteert Museum Het Schip de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School. Honderd jaar na het overlijden van de wereldberoemde architect viert de tentoonstelling zijn talent en zijn enorme, nog altijd voortdurende invloed. De Klerk was niet alleen een idealistisch en visionaire architect die kunstwerken schiep om in te wonen, maar een groot kunstenaar in bredere zin: ook zijn tekeningen en toegepaste kunst spreken nog altijd tot de verbeelding. De tentoonstelling besteedt aandacht aan zijn rijke oeuvre, inspiratiebronnen en leven in het Amsterdamse bohemien- en kunstenaarsmilieu van de jaren twintig.

  


 Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

     

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.

  

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.