Boekcover "Bruno Taut : De fantasie voorbij"

Boek | Bruno Taut: De fantasie voorbij

In het kader van de tentoonstelling heeft het museum het boek 'Bruno Taut: De fantasie voorbij' gepubliceerd. In dit  boek schrijven zes specialisten over Bruno Taut.

“De Duitse architect Bruno Taut ontwierp kleurrijke arbeiderswijken en utopische paviljoens, fantasievolle staalconstructies en groene tuinsteden. Zijn kleurrijke, filosofische en pragmatische ontwerpen inspireren tot op de dag van vandaag. Bruno Taut was een eigenzinnig architect, die in de woelige jaren na de Eerste Wereldoorlog naam maakte als avant-gardist, volkshuisvester en utopist. Deze publicatie geeft inzicht in het leven van Bruno Taut. Voor het eerst wordt ingegaan op zijn bijzondere connectie met Nederland. Bruno Taut had grote bewondering voor de architecten van de Amsterdamse School en de Rotterdamse Opbouw en omgekeerd heeft hij ook Nederlandse architecten beïnvloed.

Wereldwijd leeft Bruno Taut nog steeds voort. Zo zien we zijn kleurrijke bouwwerken terugkomen in de Regenboogbuurt in Almere en worden zijn utopische en filosofische ideeën op een heel andere wijze verbeeld bij de ontwerpen van de Japanse architect Kengo Kuma.De veelzijdigheid van Tauts ontwerpen geven een beeld van hoe hij zijn utopische idealen omzette in de praktische wereld van de volkshuisvesting: de fantasie voorbij

Het boek is een mooi aandenken en zal zeker een 'collectors item' worden.

Titel: ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij.’

Auteurs: Alice Roegholt, Jurgen Stöye, Laura Lubbers, Nadia Abdelkaui, Nikki Manger en Ton Heijdra

Eindredactie: Izanna Mulder

Verkoopprijs: € 24,50

ISBN: 978-90-829211-2-0

De publicatie is binnnekort te bestellen via het Centraal Boekhuis of de boekhandel.

Wilt u voor die tijd bestellen of wilt u meer informatie, stuur dan een mail (met titel, aantal exemplaren en uw adresgegevens) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.