Museum Het Schip organiseert naast de vaste expositie over de Amsterdamse School ook een tentoonstelling over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam (1915-1935). Deze tentoonstelling loopt tot 1 september 2018. In het kader van deze tentoonstelling organiseert Museum Het Schip op 17 juli een wandeling door Oud-West waarbij een aantal hoogtepunten van deze gemeentelijke dienst aan bod komen.

Kom je zaterdag voor een speciale themarondleiding langs de 'Schatten van de Volkshuisvesting' of de 'Michel de Klerk-rondleding? De rondleidingen duren anderhalf uur en beginnen en eindigen bij het gezellige Museum Het Schip.

Een fascinerende rondleiding langs en in het wereldberoemde complex Het Schip. Van dinsdag tot en met zondag begint elk hele uur de reguliere rondleiding. Je hoeft niet te reserveren. Kom en verwonder je! 

Bij Bezoekerscentrum de Dageraad kunt u van donderdag tot en met zondag elk hele uur een rondleiding volgen, individueel of met een groep. Ontdek het prachtige woningbouwcomplex van Kramer en de Klerk in plan Zuid!

Kom je zaterdag naar het Schip voor een speciale rondleiding langs de 'Schatten van de Volkshuisvesting'? De rondleiding in de Spaarndammerbuurt duurt anderhalf uur en begint en eindigt bij het gezellige Museum Het Schip. Verwonder je over de rijke geschiedenis van volkswoningbouw in de Spaarndammerbuurt!

Zowel voor groepen als individuele belangstellenden organiseren we rondleidingen in het Scheepvaarthuis/Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Het Scheepvaarthuis werd in 1916 gebouwd in de expressionistische stijl van de Amsterdamse School. Verwonder je over de prachtige details in dit markante gebouw, onder leiding van een deskundige gids. 

Themarondleiding langs de bouwkunstwerken van Michel de Klerk op het Spaarndammerplantsoen. Twee keer per maand kunt u met een gids de woningblokken van Michel de Klerk op het Spaarndammerplantsoen bekijken. Naast het Schip bouwde de Klerk namelijk nog twee prachtige, gedetailleerde en expressieve blokken op het Spaarndammerplantsoen. 

Het Schip organiseert speciaal voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar een spannende rondleiding met speurtocht. Leer over de bijzondere architectuur van de Amsterdamse School!

Alle architectuurstlijlen van Nederland in één wandeling. Waar komt u hoogtepunten van alle achitectuurstijlen van Nederland tegen? Alleen in deze wandeling langs de diamanten van Zuid. U ziet niet alleen de Amsterdamse School architectuur in het beroemde Plan Zuid van Berlage maar ook monumenten van het Nieuwe Bouwen, Art Nouveau, classicisme en moderne stadsvernieuwing.

Op donderdag  24 augustus en 5 oktober 2018 is een rondleiding, met daarin onder andere een bezoek aan het Nieuwe Huis waarvan de vereniging 100 jaar  bestaat en hierover een kleine expositie heeft.

Architecten van de Amsterdamse School verzameld in één wandeling: Piet Kramer, Wijdeveld, Michel de Klerk, Margaret Staal Kropholler, J.F. Staal, Van Epen. Kruyswijk, Zietsma, Marnette, enzovoorts. Wandel met een deskundige gids door Plan Zuid en bekijk de gebouwen met nieuwe ogen!

Stadsdeel de Baarsjes staat vol met prachtige architectuur van de Amsterdamse School. Wandel met een gids door dit mooie gedeelte van plan West!

Het Berlage Lyceum is een gebouw met een bijzondere architectuur en een rijke geschiedenis van de Amsterdamse School. Je kunt met een gids een kijkje in de school nemen en de prachtige kunstwerken binnen en buiten bezichtigen.