Welwyn Garden City memorial garden viewed from the north in May 2017.

Lezing | De tuinstadgedachte

Startlocatie: Museum Het Schip

Overal ter wereld vinden we tuinsteden, –dorpen en wijken die gebaseerd zijn op de tuinstadgedachte. Alleen al Nederland telt er ruim honderd.

Sinds het einde van de negentiende eeuw, en zelfs dáárvoor al, vormden deze groene oases een antwoord op de vaak slechte woonomstandigheden in overbevolkte steden. Ook geeft de tuinstadgedachte volop denkkaders voor onze huidige leefomgeving. In deze lezing hoort u alles over de oorsprong en de internationale ontwikkeling van de tuinstadgedachte.

In 1924 vond in Amsterdam het grote internationale tuinstadcongres plaats. Precies 100 jaar later wil Amsterdamse School Museum Het Schip de tuinstadgedachte nieuw leven in blazen. Daarom organiseert het museum met verschillende partners, waaronder de gemeente Hilversum, de komende jaren allerlei activiteiten. In 2024 zullen de activiteiten uitmonden in een grote tentoonstelling en een internationaal congres.

Groepsarrangement of privéreservering?

Deze activiteit is ook apart te boeken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-68 68 595.  

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.