Wayangpop schaduwspel

Workshop wajangpop maken (kinderen)

Wajang (marionet in het Indonesisch) is een poppenspel uit Indonesië met een lange traditie. In de wajang wordt gebruik gemaakt van licht en schaduw. Door een lamp of andere lichtbron achter een groot doek te zetten en de poppen daartussen te laten bewegen, ontstaat een fascinerend spel van schaduw en licht. In Indonesië worden er nog altijd wajangopvoeringen gehouden, waarin naast oude mythen, ook nieuwe verhalen worden verteld. 

In deze workshop ga je je eigen wajangpop maken. Hoe moet de pop eruitzien, en hoe zorg je ervoor dat zijn armen kunnen bewegen? Als je je pop in elkaar hebt gezet kun je na gaan denken over de kleding. Welke materialen passen niet alleen bij jouw pop, maar geven ook nog eens een mooi schaduweffect? Terwijl je aan het werk bent kun je je pop uitproberen in ons eigen miniwajangtheater, net zo lang tot je tevreden bent. Natuurlijk mag de pop na afloop van de workshop met je mee naar huis.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.