Beethovenstraat

Wandeltocht | De Beethovenstraat

De levendige buurt rondom de Beethovenstraat is een waar Amsterdamse School-walhalla. Grote architecten als Rutgers, Kramer en Wijdeveld, maar ook 'mentor van de Amsterdamse School' Eduard Cuypers realiseerden er sociale woningbouw, publieke werken en private projecten waarin schoonheid een grote rol speelde. Dit maakte de buurt populair onder alle lagen van de bevolking. Stadsuitbreidingsplan Plan Zuid van architect Berlage vormde het stramien waarbinnen niet alleen de architecten, maar ook de ambachtslieden en kunstenaars van de Amsterdamse School zich konden uitleven. Zowel de arbeiderswoningen als de exclusieve villa's werden met eenzelfde oog voor detail ontworpen en gebouwd. Tijdens deze wandeling is er daarom niet alleen aandacht voor de architectuur, maar eveneens voor de vele andere kunstvormen die de Amsterdamse School rijk is. 

Deze wandeling start op de kruising Beethovenstraat - Gerrit van der Veenstraat. Duur: 1,5 uur

Groepsarrangement of privéreservering?

Deze activiteit is ook apart te boeken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-68 68 595.  

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.