Regenboogbuurt Almere Soldalan Royalan 02

Online symposium | KLEUR - DRAGER VAN BOUWVORMEN

Op 29 oktober j.l organiseerden Keim Nederland en stichting KleurenVisie samen met Museum Het Schip een online symposium over kleurgebruik in de huidige architectuur en de stedenbouw. Dit symposium is nu online terug te zien. 

Honderd jaar geleden deed de architect Bruno Taut een oproep om meer kleur te gebruiken. Zijn oproep werd door meer dan 50 Duitse architecten ondertekend en heeft internationaal veel aandacht gehad, ook in Nederland. De architectuur van de Amsterdamse School was ook zeer kleurrijk. 

Het kleurgebruik van Taut inspireerde in Almere tot de bouw van een kleurrijke wijk: de Regenboogbuurt. Maar was dit een incident? Kleur is na volume, maat en materiaal bij uitstek drager van bouwvormen om de herkenbaarheid in, nieuwe, woonwijken te vergroten. Het lijkt alsof Nederlandse stedenbouwers tegenwoordig kleur als waardevol bouwelement vergeten. Internationaal zijn er echter moderne aansprekende bouwprojecten waarbij veel kleur is gebruikt.

Met bijdragen van:

Beeldend kunstenaar, Floor van Dusseldorp
Architect/ eigenaar DOK architecten, Liesbeth van der Pol
Architect/partner De Architecten Cie, Pi de Bruijn
Curator Museum Het Schip, Nadia Abdelkaui
Directeur KEIM Nederland bv, Kees Mylanus
Technical account manager, Peter Schuil

Bekijk hier het symposium:

Keim symposium

 

Logo Keim             logo museum hetschip           Kleurenvisie logo 

 

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.