Museumnacht 2023 in Museum Het Schip

Op zaterdag 4 november van 19:00 - 02:00 uur vindt de Museumnacht 2023 plaats. Tijdens deze nacht kun je in Museum Het Schip terecht voor een kleurrijk programma met een activistisch randje.

Thema

Iets minder dan twee weken na de Museumnacht, op 17 november, opent in Museum Het Schip de tentoonstelling Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School. Honderd jaar na het overlijden van de wereldberoemde architect viert deze tentoonstelling zijn talent en zijn enorme, nog altijd voortdurende invloed. De Klerk was niet alleen een idealistisch en visionaire architect die kunstwerken schiep om in te wonen, maar een groot kunstenaar in bredere zin: ook zijn tekeningen en toegepaste kunst spreken nog altijd tot de verbeelding. De tentoonstelling besteedt aandacht aan zijn rijke oeuvre, inspiratiebronnen en leven in het Amsterdamse bohemien- en kunstenaarsmilieu van de jaren twintig.

Programma

De Museumnacht van dit jaar staat geheel in het teken van Michel de Klerk en de roerige tijden waarin hij leefde. Zo kun je tijdens de workshop Maak je druk je eigen (woon-)protestleuzen drukken, schud je je frustraties van je af op het geluid van lokaal muzikaal talent tijdens Mokums Boze Bangers (TBA), en maak je met een lach en een traan kans op een prijs uit de jubelton tijdens de BozeBurgerBingo. En voor wie honger of dorst heeft is er natuurlijk de bar, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot het Jopiehol, waar je kunt genieten van een Rooie Rakker, Blauwe Knoop of sociale huur-bittergarnituur.Beeld: Nathan van Ewijk

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.