Fietstocht | Arbeidersparadijs Amsterdam Noord

Tijdens deze tuindorpentocht dompelen we ons helemaal onder in de geschiedenis van het arbeidersparadijs Amsterdam-Noord.

Hier liggen de arbeiderswijken die zijn gerealiseerd dankzij de strijdvaardige wethouder Floor Wibaut, zijn zwager Arie Keppler en vele anderen. De pittoreske tuindorpen bieden al 100 jaar een ruim opgezette en groene omgeving onder de rook van het drukke Amsterdam.

Amsterdam-Noord heeft een bijzondere en bewogen geschiedenis en staat opnieuw volop in de aandacht. Onder leiding van een deskundige gids fietsen we langs de bekende en de verborgen plekken die het stadsdeel te bieden heeft.

De fietstocht duurt ongeveer 2,5 á 3 uur.

Startpunt is het Ponthuys, nu Café de Pont (Buiksloterweg 5, Amsterdam Noord). Dit is het eerste gebouw naast de gratis Buiksloterweg-pont. Deze pont vertrekt iedere paar minuten vanaf de achterzijde van Amsterdam Centraal station.

Einde: Zonneplein in Tuindorp Oostzaan of de NDSM werf, waar de gratis pont terug gaat naar Amsterdam Centraal station.

Groepsarrangement of privéreservering?

Deze activiteit is ook apart te boeken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 020-68 68 595.  

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.