Activiteiten

Hieronder zie je een overzicht van alle activiteiten die Museum Het Schip op aanvraag aanbiedt.
Zien wat er nu op de planning staat? Neem dan een kijkje in de agenda.

Zelf een activiteit uitkiezen op een datum die jou uitkomt? Vrijwel alle activiteiten zijn aan te vragen voor educatoren en groepen.
Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een reservering te maken.

Museumnacht 2023 in Museum Het Schip

Op zaterdag 4 november van 19:00 - 02:00 uur vindt de Museumnacht 2023 plaats. Tijdens deze nacht kun je in Museum Het Schip terecht voor een kleurrijk programma met een activistisch randje.

Herfstvakantie in Museum Het Schip: ontdek de leukste activiteiten

De herfstvakantie staat voor de deur! Van 14 tot en met 29 oktober kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Kom je ook?

Lecture Masaru Saito | An Encounter in 1923: Horiguchi meets the Amsterdam School (EN)

In this lecture, Japanese researcher and curator Masaru Saito provides an introduction to the exhitibiton 1923: Horiguchi meets the Amsterdam School.

Museum Het Schip op het Ambacht in Beeld Festival

Op 23 en 24 september steekt Museum Het Schip het IJ over: tijdens dit weekend kun je in de NDSM-loods aan de slag gaan met een echte Amsterdamse School-workshop!

De curator vertelt | 1923: Horiguchi ontmoet de Amsterdamse School

In het kader van de tentoonstelling 1923: Horiguchi ontmoet de Amsterdamse School wordt wekelijks een lezing gegeven over het bijzondere bezoek dat deze Japanse architect aan Amsterdam bracht, en hoe hij als een blok viel voor de Amsterdamse School. De lezing dient ter verdieping, verbreding en verrijking van de onderwerpen die in de tentoonstelling aan bod komen.

Zomervakantie bij Museum Het Schip

Vier de zomer in Amsterdam bij Museum Het Schip! Tot en met 3 september kun je in en rondom het museum terecht voor de meest uiteenlopende zomerse activiteiten. Er is van alles te doen voor jong en oud.

Fietstocht | De brug op met Kramer & Krop

Tijdens deze fietstocht doorkruis je de stad op zoek naar de bruggen van twee grote Amsterdamse School-kunstenaars: architect Piet Kramer en beeldhouwer Hildo Krop.

Workshop | Dierentegeltjes beschilderen (kinderen)

Wist je dat Museum Het Schip vol zit met dieren? Als je goed om je heen kijkt, kun je ze tussen de bakstenen ontdekken. Goed zoeken, want soms hebben ze zich verstopt!

Lezingenreeks 'Indonesië en de Amsterdamse School'

Waar vinden we de verborgen Indonesische invloeden in de stad? Op welke manier waren de architecten van Amsterdamse School geïnteresseerd in voormalig Nederlands-Indië? In de lentemaand april organiseert Museum Het Schip een serie lezingen rondom de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School. Daarin vertellen onder andere kunsthistorici, architecten en archeologen over aan dit thema verwante onderwerpen.  

Meivakantie bij Museum Het Schip: van alles te doen voor jong en oud

De meivakantie staat voor de deur! Van 29 april tot en met 7 mei 2023 kun je in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip weer terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Geniet van een Amsterdamse School-wandeling in de zon, leer meer over de Spaarndammerbuurt in oorlogstijd of steek je handen uit de mouwen tijdens een leuke workshop.

De curator vertelt | Indonesië en de Amsterdamse School

In het kader van de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School wordt eens in de twee weken een lezing gegeven over hoe de Indonesische architectuur en ambachten de Amsterdamse School hebben beïnvloed.

Webinars | Indonesië en de Amsterdamse School (gratis)

In deze gloednieuwe webinarserie werkt Museum het Schip samen met Heritage hands-on, Pusat Dokumentasi Arsitektur en Yayasan Museum Arsitektur Indonesia om de banden tussen de Amsterdamse School en Indonesië te verkennen door erfgoedexperts, historici, architecten, curatoren en kunstenaars uit te nodigen.

Voorjaarsvakantie bij Museum Het Schip: vier de lente!

De lente komt eraan! Dat betekent meer daglicht en beter weer. Kortom: een uitstekende reden om de deur uit te gaan. Tijdens de voorjaarsvakantie, van 17 t/m 25 februari 2024, kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. 

Film 'Kruisbestuiving'

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School vertoont Museum Het Schip een aantal keer de twee delen van de documentaire 'Kruisbestuiving' van kunstexpert Frans Leidelmeijer en filmmaker Bie Muusze. 

Kerstvakantie bij Museum Het Schip: de leukste activiteiten

De kerstvakantie komt eraan! Van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kun je daarom in en rondom Amsterdamse School Museum Het Schip terecht voor de leukste activiteiten voor jong en oud. Kom ook linosnijden, ga op pad met een gids of ontdek de nieuwe tentoonstelling.

Maand van de verbinding bij Museum Het Schip

De Amsterdamse School heeft sociale gelijkheid vanzelfsprekend in het DNA. Tijdens de Maand van de verbinding organiseert Amsterdamse School Museum Het Schip daarom onder meer een workshopreeks in samenwerking met West Verbindt (gemeente Amsterdam) en Hebron, een buurtorganisatie die zich inzet voor eenzamen en buurtbewoners.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstellingen en het daarbij horende programma? Door u aan te melden voor de nieuwsbrief ontvangt u alle nieuwtjes, acties en activiteiten in uw mailbox.