klok met trapsgewijze wijzerplaat, collectie Museum Het Schip

Permanente collectie

Onze vaste tentoonstelling op de eerste verdieping toont de diversiteit van de Amsterdamse School in volle glorie. Zo zijn er werken van beeldhouwer Hildo Krop te bewonderen en een originele lamp, een schilderij en een kast van Michel de Klerk. In 2012 is met steun van Vereniging Rembrandt een slaapkamerameublement van Piet Kramer aangekocht, dat permanent te zien is in de zogenaamde 'Kramerkamer'.

Naast gebouwen en vele exclusieve meubels ontwierp Michel de Klerk ook voor meubelfabriek 't Woonhuys. Het resultaat hiervan is ook te bewonderen in de tentoonstelling, met dank aan het Centraal Museum in Utrecht en het Amsterdam Museum. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gaf diverse Amsterdamse School-lampen en kunstvoorwerpen voor de expositie in langdurig bruikleen.

Heeft u iets voor onze collectie?

Wilt u het museum een schenking doen, dan kunt u contact opnemen met directeur Alice Roegholt. Telefoon: 020-6868595 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..