Gaudí, Casa Batllo, Barcelona

Reis naar Barcelona met Helikon!

De vijfdaagse reis naar Barcelona, van 22 t/m 26 april 2019
In samenwerking met Museum Het Schip organiseert het Utrechtse instituut Helikon een vijfdaagse reis naar Barcelona. Twee curatoren van Museum Het Schip, Nikki Manger en Laura Lubbers hebben voor Helikon een fantastische reis naar de stad van Gaudí uitgestippeld, die ons langs zijn ‘architectuur van de extase’ voert.

Barcelona is de stad van Antoni Gaudí (1852-1926). Zijn fantasievolle werken spreken honderd jaar na dato nog steeds tot de verbeelding: golvende lijnen, kleurrijke gevels, hallucinerende torens en de fantastische Sagrada Família geven Barcelona het gezicht waar ze zo geliefd om is. Als uw ogen eenmaal geopend zijn voor de prachtige vormentaal van Gaudí en zijn tijdgenoten, zult u Barcelona nooit meer op dezelfde manier zien.
Laura Lubbers en Nikki Manger, (kunst-)historici, leiden u met deze reis door de zonnige stad van Gaudí en zijn tijdgenoten. U bezoekt wereldberoemde gebouwen zoals de Sagrada Família en Casa Mila, maar ook de minder bekende werken van Gaudí komen aan bod, zoals bijvoorbeeld zijn arbeiderskolonie in Mataró. Met de uitstapjes buiten de stad krijgt u een compleet beeld van de wereld van Gaudí. Een heerlijke, zonnige reis naar het flamboyante Barcelona!

Een uitgebreide programmabeschrijving en praktische informatie vind u op de site van Helikon.

Let op! Beide activiteiten gaan uit van Helikon Utrecht en NIET van Museum Het Schip. Raadpleeg voor meer informatie de website van Helikon.