Kom met de klas naar Amsterdamse School Museum Het Schip!

 

Amsterdamse School Museum Het Schip is hét museum over de Amsterdamse School stijl. Het museum is gevestigd in een van de hoogtepunten van deze architectuurstijl, gebouw ‘Het Schip’ in de Spaarndammerbuurt.

Wij bieden verschillende programma’s voor het primair onderwijs waarbij kijken naar, ontdekken en vormgeven van architectuur centraal staan.


Het bezoek bestaat uit twee delen, een wandeling rond en in het gebouw en een keuze uit een van de vier projecten die we op dit moment bieden:

1.  Dromen over wonen, architectenworkshop volkshuisvesting (€5,- per leerling)
2.  Speurtocht door de tentoonstelling (€3,50 per leerling)
3.  Teken de Amsterdamse School (€3,50 per leerling)
4.  Metsel de Amsterdamse School (€5,- per leerling)
5.  Maak je eigen Amsterdamse Schooltegel (€5,- per leerling)

De lessen van Museum Het Schip sluiten aan bij de competenties van de leerlijnen cultureel erfgoed, kunstzinnige oriëntatie en geschiedenis.

Bestemd voor:   groep 4 t/m 8

Taal:                     Nederlands of Engels

Duur:                    1,5 uur (rondwandeling en workshop)

Kosten:                 Verschilt per programma, zie workshops

 

Mail voor reserveringen en aanvragen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over ons lesprogramma? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gratis vervoer nodig? Amsterdamse School Museum Het Schip is aangesloten op de cultuurbus! Hiervoor moet u contact opnemen met de Cultuurbus. Als u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u de cultuurbus reserveren.
 wwwcultuurbus75.cultuurbusamsterdam.nl

 kind250jpg   kind 250schipkind250