Kindermuseum

In het kindermuseum van Museum Het Schip kun je alles leren over de kunstenaars en architecten van de Amsterdamse School. Ook kom je meer te weten over hoe mensen wonen, vroeger en nu. Door te kijken, maar vooral ook door te doen! Ga op ontdekking door de collectie, maak een mooie linosnede of vier je verjaardag met een Schip kinderfeestje!

 

Museum Het Schip workshop lino snijden web klein
Workshops
De architecten en kunstenaars van de Amsterdamse School waren altijd bezig met mooi maken en versieren. Ze ontwierpen sierlijk golvende gebouwen, maakten de mooiste glas-in-loodramen en versierden hun gevels met beelden en houtsnijwerk. In onze workshops ga je aan de slag met echte Amsterdamse School-ambachten en maak je je eigen kunstwerk.

 

speurtocht door de collectie
Speurtocht
Hoe leefden de mensen in Amsterdam in de vorige eeuw? Hoe herken je een Amsterdamse School-gebouw, en hoeveel broertjes en zusjes had architect Michel de Klerk eigenlijk? Je leert dit allemaal tijdens onze spannende speurtocht door de collectie.

 

Poster Kinderfeestje klein
Kinderfeestje
Wist je dat je in Museum Het Schip of De Dageraad een superleuk feestje kunt vieren? Samen met je vrienden en vriendinnen kun je kiezen wat je wilt doen. We kunnen ook een programma voor je samenstellen. 

 

DSC 2987
Theater: "Wauw wat een gebouw!"
De Duitse architect Bruno Taut en de Amsterdamse architect Michel de Klerk zitten met een probleem. Hoe kunnen ze goede en mooie huizen bouwen voor de arme mensen in hun stad? Ze worden het maar niet eens. Denk jij met ze mee?


Vond je het leuk in het museum? Wordt dan Museuminspecteur en help ons een echt Kidsproof museum te worden!
Bij 60 goede beoordelingen lukt dat al. En wie weet win je wel een leuke prijs...