Indonesië en De Amsterdamse School

Van 1 december 2022 tot en met 27 augustus 2023 organiseert Museum Het Schip een tentoonstelling over de relatie tussen Indonesië, het toenmalige Nederlands-Indië, en de Amsterdamse School-beweging. 

De Amsterdamse School staat bekend om zijn expressieve en fantasievolle stijl. Dat de vormentaal van de Amsterdamse School onder invloed heeft gestaan van de cultuuruitingen uit Indonesië is minder bekend. Javaanse tempels, Indonesische volksarchitectuur en ambachten maakten een diepe indruk op kunstenaars en architecten.

In de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School toont Amsterdamse School Museum Het Schip hoe kunstenaars, vormgevers en architecten van de Amsterdamse School door de koloniale band met Indonesië zijn gevormd. Hoe verwerkten zij Indonesische vormen, ideeën en technieken in hun werk? Welk aandeel hadden Indonesiërs daar zelf in? En hoe keken én kijken zij naar deze invloeden?

Activiteiten bij de tentoonstelling

Ter verdieping en verrijking van de tentoonstelling organiseert Amsterdamse School Museum Het Schip een aantal activiteiten gerelateerd aan de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School. Leer meer over Indonesische ambachten tijdens één van de workshops of ga de diepte in tijdens één van de lezingen. Voor de pers

Een artikel publiceren over de tentoonstelling? In de perskit zijn beelden en een persbericht bij de tentoonstelling te vinden. Indonesië en de Amsterdamse School in de media

Benieuwd naar wat anderen over de tentoonstelling schreven? Via de onderstaande link is een overzicht van artikelen over Indonesië en de Amsterdamse School te vinden.Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

newsletter icon    

Wil je meer weten over de Amsterdamse School, de tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School en het daarbij horende programma? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes, acties en activiteiten in je mailbox.

  

 

De tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo vsb fonds

logo-gifted-art-svg.png
Gemeente Amsterdam West logo

logo vsb fonds

logo-gifted-art-svg.png
Gemeente Amsterdam West logo
logoPrinsBernhardCultuurfondsklein
logo-gifted-art-svg.png
stichting meyjes logo
logoPrinsBernhardCultuurfondsklein
logo-gifted-art-svg.png