Het Schip X Het Ketelhuis: de fantasievolle jaren '20


Op 18 april 2021 organiseert Museum Het Schip in samenwerking met Het Ketelhuis een dagprogramma rondom de expressionistische jaren '20 in Duitsland. Ontdek het Duitsland van begin vorige eeuw en ontmoet het expressionisme in architectuur, kunst en film.

Bij Museum Het Schip bezoekt u de tentoonstelling Bruno Taut, de fantasie voorbij , het leven en het werk van deze fascinerende totaalkunstenaar. Ook is er de mogelijkheid om een ​​korte rondleiding te nemen. Na een lekkere lunch vervolgt u de dag bij Het Ketelhuis, met een prachtige klassieker uit de expressionistische Duitse cinema. Op 20 december draait de beroemde film Metropolis.

Programma:

Vanaf 11.00 uur
Bezoek Museum Het Schip, optioneel inclusief rondgang langs museale ruimtes
12.30 uur
Lunch
14.15 uur
Wandelen naar het Ketelhuis op eigen gelegenheid, bekijk route
14.45 uur
Introductie film 
15.00 uur
Start film

 

18 april: Metropolis

Een hoge, schitterende bovenstad waar de elite verblijft en een gigantische ondergrondse stad waar de arbeiders aan het werk zijn. Dat is het magistrale decor van Fritz Langs magnum opus. Vanuit de bovenstad heerst Fredersen over de onderstad. De arbeiders zijn 'handen' totdat ze opgehitst door een duivelse robot in opstand komen. Dit dreigt de hele bovenstad te berekenen. Kan Fredersens zoon - verliefd op de charismatische arbeidersleider Maria - als bemiddelaar tussen arbeid en kapitaal optreden en de stad rood?

Metropolis wordt ook wel de 'moeder aller sciencefictionfilms' genoemd.

"Monumentaal meesterwerk, vol expressionistische, religieuze en sociaal-utopistische ideeën, fraai gestileerd geschoten tegen een achtergrond van buitensporig grote decors." VPRO Bioscoop ★★★★★

Regie: Fritz Lang
Cast: Gustav Fröhlich, Brigitte Helm, Rudolf Klein-Rogge, Alfred Abel, Fritz Rasp, Theodor Loos, Erwin Biswanger, Heinrich George
Jaar: 1927
Duur: 150 minuten

  • Datum
    Tickets
    Beschikbaarheid
  • zondag 18 april 2021 11:00
    Nog 19 tickets beschikbaar

Dit programma is mede mogelijk gemaakt met steun van het Goethe InstituutGI Logo horizontaal groen sRGB
Logo Het Ketelhuis LangUit WesterGas CMYK