Erker door Michel de Klerk, Vrijheidslaan, ©Marcel Westhoff

Architecten van Zuid

Startlocatie: De Dageraad

U ziet gebouwen van Michel de Klerk en Piet Kramer, maar ook van de eerste vrouwelijke Nederlandse architect Margaret Staal Kropholler en de hoofdredacteur van het tijdschrift wendingen, H. Th Wijdeveld.
Op deze wandeling ontmoet u een keur aan Amsterdamse School architecten, waaronder bekenden zoals architect Kruijswijk, Van Epen, Zietsma,  Rutgers, Marnette, Staal, Barend van den Nieuwe Amstel, Westerman en de architecten Gulden en Geldmaker, om maar enkelen te noemen. Deze wandeling door het oostelijk deel van Plan Zuid van Berlage laat zien hoe gedifferentieerd de architecten bouwden en hoe bijzonder de Amsterdamse School stijl is.

De gebouwen zijn ware kunstwerken, zowel qua vormgeving als de versieringen met sculpturen van beroemde beeldhouwers.

U loopt vanaf De Dageraad naar de Rivierenbuurt, waar je meer te weten komt over Amstel´s Bouwvereniging. Ook loopt u langs de Wolkenkrabber van J.F. Staal, met daarvoor het door Hildo Krop gemaakte beeld van architect Berlage, de ontwerper van Plan Zuid.

Er staat momenteel geen wandeling gepland. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data.
Deze wandeling is tevens te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-68 68 595