Erker door Michel de Klerk, Vrijheidslaan, ©Marcel Westhoff

Wandeling | Architecten van Zuid

Startlocatie: Museum De Dageraad

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kunnen wij deze themawandeling niet in oorspronkelijke vorm en groepsgrootte aanbieden. In plaats daarvan bieden we de exclusieve mogelijkheid een privé wandeling te boeken voor maximaal drie deelnemers. De kosten hiervoor bedragen €100,00 inclusief BTW. Neem voor een reservering contact op met onze afdeling planning: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maak kennis met de verschillende Amsterdamse School-architecten van Plan Zuid.

Tijdens deze uitgebreide themawandeling vertelt een van onze gidsen u alles over dit schitterende stadsdeel. U passeert gebouwen van Michel de Klerk en Piet Kramer, maar komt ook langs werk van Nederlands eerste vrouwelijke architect, Margaret Staal-Kropholler. 

Van golvende gevels tot prachtige ornamenten; de Amsterdamse School bloeide slechts kort maar was van enorme invloed. Schoonheid, ruimte en voldoende groen stonden in Plan Zuid hoog in het vaandel, wat terug te zien is in de talloze brede straten, groene hofjes en met sculptuur gedecoreerde bruggen. Alle Amsterdamse School-kunstenaars en -architecten hielden zich op eigen wijze bezig met het verwekelijken van een fijne leefomgeving voor de stadsbewoners. Ontdek de verschillen tussen het werk van architecten Kruijswijk, Van Epen, Rutgers en Westerman.

De wandeling voert vanaf Museum De Dageraad door de Rivierenbuurt en leidt u in circa 2 uur langs de hoogtepunten van deze bijzondere periode in de geschiedenis. 

Geen tickets beschikbaar op dit moment? Neem contact met ons op!