Rondleiding in en om Museum Het Schip

Een fascinerende rondleiding langs en in het wereldberoemde complex Het Schip. Van dinsdag tot en met zondag begint elk hele uur de reguliere rondleiding. Je hoeft niet te reserveren. Kom en verwonder je! 

Je volgt een boeiende rondleiding onder leiding van een deskundige gids in en om het gebouwencomplex van Museum Het Schip. De enthousiaste gids neemt je mee langs de architectuur, toont je de prachtige details en vertelt over de geschiedenis van sociale huisvesting van de Amsterdamse School. Tijdens de rondleiding bezoek je het voormalige postkantoor naar ontwerp van Michel de Klerk, een gereconstrueerde 19e eeuwse krotwoning, de museumwoning en tijdelijk het vergaderhuisje.

 

Rondleiding: Elk uur van dinsdag tot zondag tussen 11.00 - 17.00 uur. Let op, de rondleiding van 15.00 uur is mogelijk Engelstalig.

Koop hier je kaartje: Tickets 

Thema rondleiding.

Er zijn ook themarondleidingen mogelijk. Deze zijn uitgebreider en duren anderhalf uur. 

- Schatten van de Volkshuisvesting
- Michel de Klerk
- Kinderrondleiding

 

Groepen vanaf 10 personen

Voor groepen zijn er 3 mogelijkheden:

1. Rondleiding Het Schip: Start elk heel uur tussen 11.00 - 17.00 uur. Groepen vanaf 10 personen, graag reserveren.

2. Besloten rondleiding Het Schip: Voor groepen van minimaal 10 personen is het ook mogelijk om een besloten rondleidingen van 45 minuten te reserveren, dan krijgt je groep een eigen gids. Dit kan overdag of buiten openingstijden. Je betaalt dan €5,00 toeslag per persoon op de museumentree. Deze rondleiding kan ook in het Engels worden gegeven.

3. Themarondleiding: Het is voor groepen van minimaal 10 personen mogelijk om de themarondleidingen die dieper op de onderwerpen ingaan te reserveren voor een datum en tijdstip naar wens. Keuze uit de thema's Schatten van de Volkshuisvesting of Michel de Klerk rondleiding. Kosten: Een toeslag van €7,50 per persoon bovenop de museumentree.

 

Groepsreservering:  Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gewenste rondleiding, het aantal deelnemers en datum en tijdstip. Wij laten je zo snel mogelijk weten of dit mogelijk is!

 

Let op: Als je een rondleiding hebt gereserveerd, kun je tot maximaal drie werkdagen voor de datum waarvoor gereserveerd is, een mindering in het aantal personen doorgeven, dit mag maximaal 10% zijn. Voor de besloten rondleiding en de uitgebreide rondleiding blijft qua prijs een minimum van 10 personen gelden. Graag per email melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.