Een bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Van een 19e eeuws krotje naar de paleizen van de Amsterdamse School en de moderne flats van het Nieuwe bouwen en het Algemeen Uitbreidingsplan. Individueel te reserveren. Voor groepen ook op meer dagen mogelijk! Heeft u een Paroolbon, boek dan "Parool actie"

Een dagje Amsterdamse School:  in het kader van 100 jaar Amsterdamse School zijn er regelmatig busexcursies langs de bouw- en sierkunstwerken van de Amsterdamse School op wisselende dagen. U kunt op 2 november mee.

Kom en bewonder Piet Kramer, een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang.

Fietstochten op 27 augustus en 29 oktober.

Fiets mee met een gids langs de verborgen plekjes in Amsterdam Zuid die zo kenmerkend zijn voor het Plan Zuid van Berlage. Hier hebben Amsterdamse School kunstenaars hun sporen achtergelaten op bruggen en openbare gebouwen. Op zondag 24 september 2017

Een fietsroute langs de beelden van Hildo Krop in Amsterdam-Zuid. Datum: zondag 8 oktober

Fiets mee met de excursie langs Glas in Lood in Amsterdam en bekijk de tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Dageraad. Datum: 2 september en 9 december

Bootexcursie Over Arbeiderspaleizen en Zeekastelen. Een tocht langs de voormalige havengebieden van Amsterdam.

Wegens groot succes een extra mogelijkheid op 23 september.

Een boeiende tocht buiten de grachtengordel die langs toonaangevende plekken van de volkshuisvesting en de Amsterdamse School voert en veel inzicht geeft in de ideëenwereld van de Amsterdamse stadsuitbreiding en verschillende architecten en sierkunstenaars.