Tijdens de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School kun je op dinsdagen mee met de fietstocht 'Amsterdam door de ogen van Gaudí'. Fiets met een gids langs hoogtepunten van de Amsterdamse School en ontdek wat Gaudí gemeen had met de architecten van de Amsterdamse School!

Van 2 oktober t/m 31 maart zijn er aansluitend op de expositie Gaudi en de Amsterdamse School van donderdag t/m zondag busexcursies langs de bouw- en sierkunstwerken van de Amsterdamse School. U kijkt door de ogen van Gaudi naar de Amsterdamse School. De bustocht gaat met een deskundige gids door de wijken die in de jaren 20 zijn gebouwd door de architecten van Amsterdams School. Uw ticket is inclusief deskundige gids en Museumbezoek. U kunt de exposite Gaudi  zowel voor als na de bustocht bezoeken.

Kom en bewonder Piet Kramer, een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang. op de fiets doet u zijn belangrijkste werken in de stad aan.

Fiets mee langs de beelden van Hildo Krop in Amsterdam-Zuid! Hildo Krop was dé beeldhouwer van de Amsterdam. Met een gids bezoekt u zijn belangrijkste beeldhouwwerken in de stad. U hoort alles over de betekenis van de werken, het maakproces en de sociale en historische context van de markante beeldhouwer.

Fiets mee met een gids langs de verborgen plekjes in Amsterdam Zuid die zo kenmerkend zijn voor het Plan Zuid van Berlage. Hier hebben Amsterdamse School kunstenaars hun sporen achtergelaten op bruggen en openbare gebouwen.

Fiets mee met de excursie langs Glas in Lood in Amsterdam en bekijk de tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Dageraad. De kunstenaars en architecten van de Amsterdamse School sierden hun gebouwen met verbluffend glas en lood.

Een bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Van een 19e eeuws krotje naar de paleizen van de Amsterdamse School en de moderne flats van het Nieuwe bouwen en het Algemeen Uitbreidingsplan.

Een boeiende tocht buiten de grachtengordel die langs toonaangevende plekken van de volkshuisvesting en de Amsterdamse School voert en veel inzicht geeft in de ideëenwereld van de Amsterdamse stadsuitbreiding en verschillende architecten en sierkunstenaars.

Boek nu de boeiende bootexcursie 'Over Arbeiderspaleizen en Zeekastelen'. Een tocht langs de voormalige havengebieden van Amsterdam. Bekijk Amsterdam vanaf het water en ontdek architectuur uit verschillende periodes.