Ik wil direct naar het Vrienden-aanmeldformulier.

 

Achtergrond

Museum Het Schip is het enige museum voor De Amsterdamse School in Nederland en is in 2001 opgericht door liefhebbers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een erkend museum met jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het Museum is gevestigd in twee van de hoogtepunten van de Amsterdamse volkshuisvesting: "het Schip" aan het Spaarndammerplantsoen en "de Dageraad" in de Tellegenstraat in Amsterdam Zuid.

Museum Het Schip ontvangt een financiele bijdrage van de Amsterdamse Federatie van woningcorporaties en van de Gemeente Amsterdam, maar is voor het overige voornamelijk afhankelijk van eigen inkomsten en donaties van derden.

Op initiatief van een groep liefhebbers van De Amsterdamse School is in 2012 de club  ' Vrienden van Museum Het Schip' opgericht. Het doel is om De Amsterdamse School en het museum te promoten, fondsen te werven voor het museum en het publiek aciever bij het museum te betrekken.

Vriendschap betekent voor het museum dat zij kan rekenen op de steun en belangstelling van een vaste achterban. Terwijl Vrienden kunnen rekenen op een aantal vaste voordelen.

 

Als Vriend

* heb je gratis toegang tot het museum (locatie Het Schip en locatie De Dageraad);

* word je op de hoogte gehouden van de van de lezingen, tentoonstellingen en activiteiten van het museum (deelname niet gratis);

* word je op de hoogte gehouden van de activiteiten van de Vrienden en belangrijke gebeurtenissen in het museum;

* krijg je een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag van het museum;

 

 Wat kost het?

Je bent Vriend voor 35 euro per jaar;

Twee Vrienden op een adres betalen 55 euro per jaar;

Je kunt ook Royaal Vriend worden voor 50 euro per jaar of twee Royale Vrienden op een adres voor 75 euro per jaar.

 

Wil je Vriend worden? Doe dat meteen online. Het lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Opzeggingen moeten twee maanden van te voren schriftelijk worden gemeld.

 

Donateurs en sponsors zijn ook Vrienden

Wil je als particulier of bedrijf de stichting extra ondersteunen, dan kan dat als donateur of sponsor. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op voor een gesprek.

T: 020-6868595

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Museum Het Schip heeft de ANBI-status.

Ontwerp vriendenfolder: Rosa Stigter