Vrijwilligersvacature | gastheer/vrouw Museum De Dageraad

Korte taakbeschrijving:

Voor Museum De Dageraad, onderdeel van Museum Het Schip, zijn wij op zoek naar een gastheer/gastvrouw die zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers uit binnen- en buitenland en die zijn/haar enthousiasme over het unieke karakter van de Amsterdamse School uitdraagt en deelt met hen.

Uitgebreide taakomschrijving:

Museum De Dageraad aan de Burgemeester Tellegenstraat is gelegen in Plan Zuid, ontworpen door Berlage. In Plan Zuid hebben de architecten van de Amsterdamse School vele woningen en kunstwerken in de openbare ruimte ontworpen. In woningbouwcomplex De Dageraad is het museum gevestigd. De Dageraad is ontworpen door Michel de Klerk en Piet Kramer, architecten van de Amsterdamse School.

De gastvrouw/gastheer heeft een zeer belangrijke rol. Hij/zij geeft uitleg over de tentoonstellingen, het bekijken van de film en de mogelijkheid tot deelname aan de begeleide rondleiding rond het Dageraad-complex. Daarnaast attendeert hij/zij de bezoekers op het bestaan van Museum Het Schip en de themarondleidingen, boottochten, bustochten en fietstochten die door heel Amsterdam worden georganiseerd door het museum. Alle activiteiten geven uitleg over de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School.

De gastheer/gastvrouw werkt zelfstandig in het museum en is verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het museum, het beheren van de winkel, het waarborgen van de veiligheid van de bezoekers en een juist kassabeheer. De verkoop van koffie of thee, boeken en kaarten behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Samen met de gids is de gastheer/gastvrouw er verantwoordelijk voor dat het bezoek een prettige ervaring wordt voor de bezoekers.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig:

Kennis en interesse in de Amsterdamse School, Plan Zuid en de sociaal historische achtergrond van de jaren '20 is een pré. Enthousiast en servicegericht. Goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. Zelfstandig, verantwoordelijk, representatief. Het kunnen uitvoeren van licht administratieve taken, het bedienen van kassa en de computer. Beschikbaarheid van tenminste 3 dagen per maand, waarvan minimaal 1 x in het weekend.

Wat voor scholing krijg je aangeboden:

Begeleiding in het eigen maken van de vrijwilligerstaken. Informatie over de architectuur van de Amsterdamse School, de geschiedenis van de sociale woningbouw, de vaste, huidige en toekomstige tentoonstellingen, en het excursiepakket.

Wat krijg je ervoor terug:

Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een overlegbijeenkomst met collega-vrijwilligers en voor vrijwilligersbijeenkomsten in Museum Het Schip. Gratis deelname aan excursies die georganiseerd worden door Museum Het Schip. Onkostenvergoeding van € 40,00 per maand in de maanden dat je werkt. Werken in een team van betrokken en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk:

Dankzij de inzet van vrijwilligers is het mogelijk belangstellenden en liefhebbers vanuit de hele wereld te informeren over de architectuur van de Amsterdamse School en de geschiedenis van deze unieke sociale woningbouw levend te houden.

Werktijden:

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag van 12.30 uur tot 17.30 uur. Minimaal drie dagen per maand, ook in het weekend.

Hoe kom je in aanmerking? Mail je sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur je cv mee.