Ambachtenroute De Pijp met lezing Ton Heijdra

Ambachtenroute De Pijp met lezing Ton Heijdra

Van 25 mei 2024 13:00 tot 25 mei 2024 16:30

Bij De Volkskamer

Geplaatst door Max Schulze

Activiteit: Wandelingen, Lezingen, In de stad

Gezien: 448


De Ambachtenverenging Made in De Pijp organiseert op zaterdag 25 mei weer een Ambachtenroute. Dit vindt een paar keer per jaar plaats, de routes zijn elke keer verschillend en doen steeds andere ambachtslieden aan. We starten met een historische inleiding gehouden door stadsgeograaf Ton Heijdra, daarna wandel je met een gids langs een selectie van vier ambachtelijke bedrijven in De Pijp waar de leden hun vak demonstreren en meer over hun onderneming vertellen. De route wordt afgesloten met een borrel.

Wanneer: zaterdag  25 mei 2024,  13.00 - 16.30 uur, inloop 12.45 uur
Startlocatie:  De Volkskamer (voormalig Ostadetheater), Van Ostadestraat 233D, Amsterdam
Kosten € 20,00 per persoon, inclusief lezing, versnaperingen onderweg en borrel na afloop.
Korting Stadspashouders (groene stip), jongeren en studenten betalen € 12,50

Het is ook mogelijk een deel van het programma te volgen.
Betalen per pin of cash ter plaatse.

De route is te voet en helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.madeindepijp.nlGeef aan voor welke datum u reserveert en met hoeveel personen.Lezing ‘Bedrijvigheid, Kunstnijverheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’

Deze korte lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia. Met historisch beeldmateriaal en actuele foto’s van onze leden van Lex Banning: dé fotograaf  van De Pijp.

Ton Heijdra is sociaal geograaf en schrijft boeken over de geschiedenis van Amsterdamse volksbuurten. Over De Pijp heeft hij meerdere boeken gepubliceerd. Hij heeft ruim twintig jaar in De Pijp gewoond en is nog altijd betrokken bij Bezoekerscentrum De Dageraad, een dependance van Museum Het Schip.

Foto: Lex Banning