Spaarndammerplantsoen, blok 2, ©Marcel Westhoff

Sponsor ons

Het museum heeft een aantal mogelijkheden voor sponsoring. Men kan hoofdsponsor, sponsor van een bepaald onderdeel of bedrijfsvriend worden.

Specifieke onderdelen waar het museum sponsors voor zoekt, zijn:

 1. Tijdelijke exposities
 2. Educatieve activiteiten
 3. Kenniscentrum Amsterdamse School
 4. Expositie postkantoor met meubels en attributen van de voormalige PTT en Giro
 5. Restauratie en inrichting van binnenplein met straatmeubilair
 6. Dependance Bezoekerscentrum De Dageraad in Plan Zuid Berlage
 7. Marketing en communicatie mogelijk maken, door bijvoorbeeld: advertenties, posters, nieuwe media.

Maatwerk

Voor het museum zijn sponsors belangrijk. Het gaat om een samenwerking waar beide partijen belang bij hebben. Ieder bedrijf is uniek. Daarom is ook iedere sponsorrelatie uniek en op maat gemaakt. 

Hoofdsponsor

Een hoofdsponsor verbindt zich aan het museum door het museum voor drie jaar een jaarlijkse bijdrage te geven van tenminste € 35.000, exclusief BTW. Hierbij gaan we een samenwerking aan, waarbij de hoofdsponsor partner wordt en gebruik kan maken van verschillende faciliteiten van het museum. Het gaat om samenwerking op maat met een sponsorpakket, dat met de hoofdsponsor wordt afgesproken. Daarbij kun u denken aan:

 • Het gebruik van Museum Het Schip in reclame-uitingen
 • Logovermelding op de website van Museum Het Schip en Het Platform Wendingen
 • Naamsvermelding in flyers en nieuwsbrieven van het museum
 • Vermelding met bedrijfslogo als hoofdsponsor bij de ingang van het museum
 • De mogelijkheid om twee keer per jaar een avond of middag in het museum te organiseren om relaties te ontvangen
 • Twee gratis rondleidingen naar keuzen voor groepen
 • Vier bedrijfsjaarkaarten voor gratis toegang tot het museum.

Sponsor

Het is mogelijk om onderdelen van het museum te sponsoren waar een bedrijf een speciale binding mee heeft. Dit kan zowel om de inrichting van het museum gaan, maar ook om specifieke zalen en onderdelen van de expositie. De bijdrage is tenminste jaarlijks € 3000 voor drie jaar exclusief BTW. Over de tegenprestatie van het museum zijn afspraken te maken. In ieder geval biedt het museum hier aan:

 • Het gebruik van gesponsorde onderdelen van het museum in reclame uitingen
 • Logovermelding bij het specifieke onderdeel van het museum
 • Logovermelding bij het specifieke onderdeel op de website van het museum
 • Naamsvermelding bij ingang Museum
 • Twee kaarten voor gratis toegang
 • Een gratis groepsrondleiding
 • De mogelijkheid om één keer per jaar het auditorium of cursuslokaal gratis te gebruiken.

Behalve een jaarlijkse bijdrage als sponsor, is het ook mogelijk om een eenmalige bijdrage te leveren. Over de tegenprestaties van het museum kunnen afspraken gemaakt worden.

Bedrijfsvriend

Bedrijven die Vriend worden doneren minimaal €750,- euro per jaar. Hiervoor ontvangt men dezelfde privileges als Vrienden

Schenkingen

Periodiek of eenmalig schenken aan Museum Het Schip:

 • Een periodieke schenking is een vast jaarlijks bedrag, voor een minimale periode van vijf jaar. Het bedrag is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting, zonder drempel. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wilt vastleggen of via een overeenkomst met Museum Het Schip. Dit gaat in de vorm van een formulier van de Belastingdienst, om de schenking aan te melden bij het Museum.
 • Ook éénmalige schenkingen zijn van harte welkom. Voor de Belastingdienst mag u ook deze gift aftrekken. Alle schenkingen en giften kunnen worden overgemaakt naar rekening NL35 RABO 0155745050, ten name van Museum Het Schip, onder vermelding van Donatie.

Nalatenschap

U kunt ook bij testament Museum Het Schip tot erfgenaam benoemen. Een deel van uw nalatenschap wordt dan toegekend aan Museum Het Schip. De andere mogelijkheid is dat u een legaat nalaat: een bepaald bedrag wordt dan toegekend aan Museum Het Schip.
Wilt u hier met ons over praten? Neem dan contact op met Josee Roël (zakelijk directeur) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ANBI

Museum Het Schip is de handelsnaam van Stichting de Golf die door de Belastingdienst erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor gelden belastingvoordelen voor zowel Museum Het Schip als donateurs. Het RSIN nummer is 805932896.