Vacature | Gids / allround medewerker bij Amsterdamse School Museum Het Schip

Midden in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West staat Amsterdamse School Museum Het Schip. Het museum vertelt het verhaal van de Amsterdamse School als inspiratiebron voor volkshuisvesting, stedenbouw, architectuur en toegepaste kunsten. Museum De Dageraad in Amsterdam Zuid is de dependance van Museum Het Schip. Beide locaties zijn gehuisvest in wereldberoemde gebouwen van de Amsterdamse School.

Ter versterking van het team van Amsterdamse School Museum Het Schip zijn wij op zoek naar bevlogen studenten (of net afgestudeerden) die bij het museum willen werken als gids / allround medewerker (uren in overleg).

Dit is waarom jij bij Museum Het Schip wil werken:

Amsterdamse School Museum Het Schip is een organisatie met een uniek karakter die een kweekvijver vormt voor (jong) talent. Veel van je collega’s zijn (oud-) architectuur- of kunst(geschiedenis)studenten die de Amsterdamse School en daarvoor belangrijke onderwerpen als architectuur, (toegepaste) kunst en volkshuisvesting ademen. De lijntjes zijn kort en de sfeer is informeel.

Je hoeft geen expert op het gebied van de Amsterdamse School te zijn, want door de leerzame, inspirerende omgeving en grote hoeveelheid kennis binnen de organisatie maak je je het onderwerp binnen de kortste keren eigen. Bovendien heeft het museum persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel, wat betekent dat er doorgroeimogelijkheden zijn.

Zo ziet jouw werk eruit:

Als gids / allround medewerker ben je hét gezicht van Amsterdamse School Museum Het Schip. Je hebt verschillende taken in het museum waardoor een werkdag divers is. Je ontvangt bezoekers aan de receptie, verzorgt de kaartverkoop, je geeft rondleidingen over de Amsterdamse School en de geschiedenis van de volkshuisvesting en je ontfermt je over de dynamische lunchroom. Binnen het museum zijn er ook specialisatiemogelijkheden, zoals educatie, thematochten (fiets/bus/wandeling) of het coördineren van de dagelijkse gang van zaken op de werkvoer. Tevens heb je met je collega's een taak in de schoonmaakwerkzaamheden.

Dit vragen we van je:

We zoeken iemand met goede communicatie- en presentatievaardigheden, affiniteit met architectuur, stadsplanning en/of volkshuisvesting. Het liefst heb je ervaring met horeca en kun je zowel zelfstandig als in een team werken. Door de omvang van het museum en wisselende bezoekersstromen verwachten we veel flexibiliteit van onze medewerkers. Zowel in de roostering als op de werkvloer. Daarnaast is het belangrijk dat je om kan gaan met de verscheidenheid van onze bezoekers, van leek tot professional.

Dit zijn je werktijden:

We zoeken iemand voor 1 tot 2 dagen per week, zowel doordeweeks als in het weekend en de vakantieperiodes. Het museum is op maandag gesloten. Werkdagen zijn gemiddeld van 10.30 uur tot 18 uur. Houd er rekening mee dat je soms kunt worden gevraagd voor een avonddienst.

Zo kun je reageren:

Heb je interesse om ons spontane, gezellige en creatieve team te versterken? Stuur dan een e-mail met motivatiebrief en cv naar secretariaat@hetschip.nl t.a.v. Mattie van den Bosch of reageer via de onderstaande knop.