Wendingen, Organische vormen

Platform Wendingen

Platform Wendingen is dé databank waarin de Amsterdamse School in de volle breedte steeds verder wordt geïnventariseerd. De naam, Wendingen, is ontleend aan het maandblad dat van 1918 tot 1931 de belangrijkste spreekbuis was van de Amsterdamse School.

Al jaren is Platform Wendingen een groot succes. Eind 2020 waren er door kenners en liefhebbers ruim 1700 objecten, 260 biografieën, en bijna 250 blogs op het platform gezet. Daarmee hielpen we met z'n allen mee, om deze uitzonderlijke kunst- en architectuurstroming letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. 
 
Maar zoals de inhoud groeide, zo schreed de techniek voort. De inmiddels verouderde website onderging daarom recentelijk een grote en hoognodige transformatie: een compleet nieuwe website, mét een nieuwe look. (Hier meer over de overgang naar Wendingen 2.0.)
 
Wil je meehelpen aan het verder vullen en verbeteren van deze site?
Stuur je inhoudelijke bijdrage aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Museum Het Schip is ook heel blij met financiële steun voor deze prachtige website. Je kunt een donatie doen onder vermelding van "Wendingen via onderstaande button.